Els docents d'Eivissa critiquen que Educació "no ha canviat el paradigma de funcionament"

L'Associació Professional de Docents d'Eivissa (APDE)ha assegurat que tanca el curs 2017-2018 amb "preocupació"

L'Associació Professional de Docents d'Eivissa (APDE) tanca el curs 2017-2018 amb "preocupació" perquè considera que la Conselleria d'Educació i Universitat "no ha canviat el paradigma de funcionament" i continua legislant "d'a dalt per a baix".

"Molta preocupació és el que ens ha deixat aquest curs i, sobretot, la sensació de que no s'està avançant en l'adreça correcta", ha assenyalat aquest dissabte en roda premsa el president de APDE, Joan Amorós, que ha comparegut al costat del portaveu, Iñaki Monge, i a la tresorera, Noemí Angulo.

Segons han explicat, si bé hi ha un tarannà "molt diferent" pel que fa a l'anterior govern del Partit Popular, a un any perquè acabi la legislatura "sembla que han canviat moltes coses, però realment són poques les coses que han canviat".

A la compareixença han qüestionat que la Conselleria legisli sense la participació dels docents, una "falta de voluntat de canvi" que veuen reflectida en la "presència desmesurada" que tenen els sindicats en comparació d'altres associacions i entitats.

En xifres, han indicat que els sindicats han estat en més de 70 taules sectorials en el que va de legislatura, mentre que "les vegades que s'han reunit amb les Associacions de Directors o amb les Federacions de Pares i Mares es poden comptar amb els dits d'una mà".

"Els sindicats tenen una funció molt clara, que té a veure molt amb el món laboral i social, i nosaltres tenim una cabuda i una paper molt important en tot el vessant pedagògic i educativa de la nostra professió. I és aquí on nosaltres veiem aquestes manques, la necessitat de diàleg directe amb l'administració", ha afirmat el portaveu de APDE, Iñaki Monge.

També han recordat que el Govern va haver de fer un pas enrere en la normativa d'educació de 0 a 3 anys, perquè primer va ser elaborada "sense consultar amb ningú", i han manifestat la seva "decepció" perquè després del treball realitzat per Illes per un Pacta per treure endavant la llei educativa, els partits polítics "han entorpit la possibilitat d'un acord".

Entre altres qüestions, els docents han lamentat que s'hagin hagut d'assabentar per una filtració d'un sindicat que es dotarà als centres d'infantil i primària d'auxiliars administratius, i han advertit que no arribaran a tots els centres educatius creant "una greuge comparatiu".

"El que han de fer és asseure's a parlar amb les persones que realment estan dins de l'aula, amb totes les persones que estan especialitzades, i fer un sistema educatiu seriós i del segle XXI, perquè sinó, no avancem", ha reivindicat el president de APDE, Joan Amorós.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF