Societat 05/08/2021

Els distribuïdors finalment mantindran el servei a la plaça del Mercat de Palma

La patronal d'empreses repartidores ha arribat a un acord amb Cort que soluciona les dificultats que tenien per carregar i descarregar mercaderies

2 min
Un camí de repartiment estacionat a la plaça del Mercat de Palma.

PalmaL'Associació d'Empreses de Distribució d'Aliments, Begudes i Neteja (ADED) ha anunciat que finalment mantindrà el servei de repartiment de mercaderies a la plaça del Mercat, el carrer de la Unió i la plaça del rei Joan Carles I de Palma. La patronal va advertir la setmana passada que deixaria de fer feina indefinidament a partir del 6 d'agost per queixar-se que l'Ajuntament de Palma no havia solucionat les dificultats que tenien les empreses associades per carregar i descarregar mercaderies a la zona. Cort, però, ha cedit a les peticions de l'organització: ha habilitat l'aturada de taxis que hi ha davant el Gran Hotel per als distribuïdors i permet que accedeixin a la plaça del Mercat –tallada al trànsit des de fa un any i mig– durant les primeres hores del dia per repartir-hi els productes.

La patronal ha indicat en una nota de premsa que ha decidit mantenir el servei a causa de la bona predisposició del Consistori per "satisfer les necessitats dels treballadors" i entendre, "a la fi", que les seves peticions no eren un "capritx". El regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, "no aconseguia entendre la realitat que es viu al carrer", segons han afirmat des de l'associació. "Tant de bo s'hagués resolt abans, sense necessitat d'arribar a extrems, però allò important és que l'Ajuntament s'ha adonat que el camí que estava prenent no conduïa a res més que sumar un nou caos als ja creats a la ciutat", han assenyalat al comunicat.

El conflicte entre l'ADED i Cort va començar quan els repartidors varen anunciar que deixarien de subministrar productes als bars i restaurants d'aquesta zona del centre de Palma. La patronal va complir i durant dos dies de la penúltima setmana de juliol no va fer feina. Com que l'Ajuntament continuava sense cedir, l'associació va tornar a pressionar la setmana passada, i advertí que deixaria de repartir indefinidament a partir del 6 d'agost.

En el ple de dijous passat, però, el president de l'entitat empresarial, Bartolomé Servera, va exposar els problemes de les empreses, i després de la seva intervenció, Dalmau s'hi va acostar per comentar-li que es comprometien a controlar i ampliar la zona perquè els repartidors hi poguessin fer feina. Una altra queixa de l'ADED és que cotxes particulars sense permís ocupen les places de càrrega i descàrrega de la plaça del Mercat, i per això el Consistori s'ha compromès a vigilar-les més.

stats