Societat 16/07/2021

Distribuïdors deixaran de repartir a la plaça del Mercat de Palma a partir de dimecres

Les empreses lamenten que Cort no hagi solucionat les dificultats per carregar i descarregar mercaderies un any i mig després de restringir-hi l'accés al trànsit

ARA Balears
2 min
La plaça del Mercat de Palma.

PalmaL'Associació d'Empreses de Distribució d'Aliments, Begudes i Neteja (ADED) ha anunciat que dimecres i dijous no repartirà les mercaderies que subministren als bars i restaurants de la zona de la plaça del Mercat i el carrer de la Unió de Palma, que estan tallats al trànsit des de fa un any i mig. Les empreses lamenten que l'Ajuntament de Palma no hagi solucionat les dificultats per carregar-hi i descarregar-hi mercaderies durant aquest temps.

El president de l'ADED, Bartolomé Servera, ha lamentat la manca de resposta per part de l'Ajuntament de Palma a la demanda que han fet per trobar una solució al problema, segons ha informat Europa Press. "Lamentam els danys col·laterals que es produiran a les empreses de la zona, però les condicions per a la distribució són inassumibles", han assenyalat l'entitat. El 4 de juliol varen anunciar que donaven un termini de deu dies a l'Ajuntament per "solucionar el problema", però l'associació no ha rebut cap resposta.

L'organització reclama que els camions puguin estacionar a la plaça del Mercat i al carrer de la Unió durant un horari acordat perquè puguin descarregar i carregar els productes. A més, critiquen que moltes vegades troben vehicles privats i oficials ocupant l'espai tancant al trànsit que limiten més l'espai on els camions poden deixar les mercaderies.

Malgrat que d'ençà que el desembre del 2019 es va tancar l'accés al trànsit a la plaça del Mercat i el carrer de la Unió, l'associació s'ha reunit diverses vegades amb l'àrea de Mobilitat, però la situació "està en el mateix punt" i no hi ha "interlocució" per part de Cort. Després de l'aturada de dimecres i dijous, l'associació tornarà a donar un marge d'una setmana al Consistori perquè atengui les seves peticions. Si no ho fa, deixarà de repartir mercaderies a la zona indefinidament.

stats