Societat 29/07/2021

Cort vigilarà que no estacionin cotxes a les zones de càrrega i descàrrega de la plaça del Mercat

El Consistori també ampliarà l'espai que utilitzen els repartidors de mercaderies habilitant l'aturada de taxis que hi ha davant el Gran Hotel

2 min
Furgonetes de repartiment estacionades a la plaça del Mercat de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma s'ha compromès a vigilar les places de càrrega i descàrrega de la plaça del Mercat per evitar que les ocupin cotxes particulars sense permís i dificultin la feina als repartidors de mercaderies. L'àrea de Mobilitat del Consistori també preveu habilitar l'aturada de taxis que hi ha davant el Gran Hotel per als distribuïdors que operen a la zona. La mesura arriba dos dies després que l'Associació d'Empreses de Distribució d'Aliments, Begudes i Neteja (ADED) anunciàs que a partir de dia 6 d'agost deixaria de distribuir indefinidament les mercaderies en aquesta plaça, però també al carrer de la Unió i la plaça de Joan Carles I.

El president de l'entitat empresarial, Bartolomé Servera, ha comparegut al ple municipal d'aquest dijous per queixar-se que l'Ajuntament de Palma no ha solucionat les dificultats que tenen les empreses associades per carregar i descarregar mercaderies en aquesta zona de Ciutat. Durant la intervenció, Servera ha tornat a reclamar que puguin estacionar a la plaça del Mercat i el carrer de la Unió durant un horari acordat amb Cort. L'única que proposta que, de moment, l'equip de govern s'ha compromès a tirar endavant és la de vigilar els espais de càrrega i descàrrega.

Després de la compareixença de Servera, el regidor de Mobilitat de Cort, Francesc Dalmau, s'ha acostat al president per comentar-li que es comprometen a controlar i ampliar la zona perquè els repartidors hi puguin fer feina. Fonts de l'ADED han explicat a l'ARA Balears que celebren la mesura, però assenyalen que no és suficient i que és un acord signat. Consideren que cal establir un horari perquè els camions puguin distribuir els productes.

Cal recordar que l'associació va deixar de repartir els productes dimecres i dijous de la setmana passada per reclamar mesures en aquesta zona del centre de Palma que fa un any i mig que està restringida al trànsit de cotxes.

stats