Societat 10/03/2021

Deu dies sense contagis de coronavirus entre usuaris de les residències a les Illes

Salut ha fet 3.030 proves en un dia i ha detectat 40 positius

2 min
Una residència de gent gran.

PalmaLes residències de les Illes Balears sumen aquest dimecres deu dies sense registrar cap contagi per coronavirus entre els seus usuaris. A més, els casos entre professionals sociosanitaris davallen i aquest dimarts només en queden nou amb infecció activa. Cal recordar que, al llarg de la pandèmia, 259 persones han mort en aquests centres, un 35% de totes les víctimes a l'Arxipèlag.

D'altra banda, la Conselleria de Salut ha comunicat 40 nous contagis. El darrer dia s'han fet 3.030 proves diagnòstiques, entre PCR i tests d'antígens, i la taxa de positivitat ha estat d'un 1,32%. Els casos actius al conjunt de la Comunitat continuen davallant, però ho fan més lentament que els darrers dies. Avui se'n registren 1.438, 66 menys que el dia anterior.

La incidència acumulada a 14 dies (IA14) també davalla més lentament aquesta setmana, però, tot i així, ha caigut un 27% en set dies. En concret, les Illes tenen una IA14 de 53 casos per 100.000 habitants i es mantenen com a segona comunitat autònoma amb la taxa més baixa. L'illa amb millor situació epidemiològica és Formentera, amb 8 casos per 100.000 persones. La segueixen Menorca (10 contagis), Mallorca (54 casos) i Eivissa (66).

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Als hospitals públics illencs la situació és d'estabilitat. Actualment atenen 34 pacients amb covid-19 (els mateixos que dimarts) a les UCI i 77 a planta (quatre menys). En 24 hores s'han donat vuit altes hospitalàries i 123 per part de l'Atenció Primària. Quant als casos entre els professionals sanitaris, n'hi ha 21 amb contagi actiu i 64 en aïllament, ja sigui per infecció confirmada o per sospita de contagi.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha afirmat en roda de premsa que la "situació és molt bona", però ha remarcat que encara queden dues zones bàsiques per sobre dels 150 casos per 100.000 persones, que són Portocristo i Sant Antoni. En aquest sentit, ha avançat que, a partir d'ara, si en un lloc els contagis estan molt disseminats i no se sap l'origen de la majoria es prendran tot d'una "mesures molt contundents". Encara no és el cas d'aquestes àrees.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears
stats