Societat 06/06/2019

Detingut després de denunciar en una comissaria la mala qualitat del cànnabis que li havia venut un camell

Els fets han tingut lloc a Irlanda, on es va detenir l'afectat per possessió d'estupefaents

Ara
2 min
Un jove preparant una cigarreta de marihuana, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUn refugiat malawià no va quedar content amb la qualitat del cànnabis que li va vendre un camell i es va presentar en una comissaria de Dublín, a Irlanda, per denunciar-ho, segons informa el diari 'Irish Independent' i recull l'agència Efe. Després de mostrar una bosseta d'aquest droga, il·legal a Irlanda, i assegurar que no era "de bona qualitat", Arthur Liwembe, de 34 anys, va ser immediatament detingut pels agents i acusat de possessió d'estupefaents, entre altres càrrecs.

El jutge instructor, John Hughes, el va eximir de la pena més dura que comporten aquests delictes, fins a sis mesos de presó, i el va condemnar el març passat a complir 200 hores de treball comunitari. El magistrat va indicar llavors que el comportament de Liwembe va ser, "com a mínim, il·lògic", però va entendre que era una prova que patia "una psicosi induïda" pel consum de cànnabis.

L'advocada defensora, Anne Fitzgibbon, va sostenir durant el judici que el seu client, exestudiant d'infermeria i sol·licitant d'asil a Irlanda, va tenir una "infància difícil", i va assegurar que no havia tornat a consumir drogues des que havia estat detingut el 10 de juliol de l'any passat. Liwembe, va argüir la lletrada, va entrar aquell dia en una comissaria dublinesa per mostrar la seva "preocupació" per la qualitat del cànnabis que acabava de comprar, ja que creia que podia ser "perjudicial per a la salut d'altres persones".

L'acusat va tornar a comparèixer aquest dilluns davant del jutge Hughes per participar en una vista de revisió i Fitzgibbon va destacar que ja se li ha assignat una destinació per complir les 200 hores de treball comunitari. L'advocada, tot i això, ha lamentat que, en un altre procés paral·lel, les autoritats irlandeses han rebutjat la seva sol·licitud d'asil i li han demanat que abandoni el país abans del 22 de juny, en una decisió que té previst recórrer.

stats