Societat 13/01/2021

Desarticulen una xarxa d'explotació sexual de dones a Eivissa

La Policia Nacional ha detingut 10 homes acusats de pertinença a organització criminal, delicte contra els drets de ciutadans estrangers i tràfic d'éssers humans

Ara Balears
2 min
Dos agents de la Policia Nacional. / ARA BALEARS

PalmaLa Policia Nacional ha desarticulat una xarxa d'explotació sexual de dones a Eivissa. Durant l'operatiu, els agents han detingut 10 homes, d'entre 27 i 59 anys, i en els escorcolls duts a terme als habitatges de l'organització ha confiscat més de 35.000 euros, ordinadors d'alta gamma, documentació amb anotacions i dades reveladores de l'activitat, i els telèfons mòbils utilitzats per als contactes sexuals amb els quals es publicitaven. A més els agents també han trobat prop de 100 grams de cocaïna que suposadament la xarxa oferia als clients. Als detinguts se'ls acusa de pertinença a organització criminal, delicte contra els drets de ciutadans estrangers i tràfic d'éssers humans.

L'operació policial ha frenat l'expansió de la xarxa d'explotació sexual, que, segons ha descobert el cos policial durant les investigacions, ja havia comprovat diversos habitatges a la península per prostituir a les seves víctimes i continuava cercant locals i immobles a Eivissa per poder continuar creixent.

Segons ha detallat la Policia Nacional, a través d'un comunicat, els detinguts s'aprofitaven de la situació econòmica o personal de les dones per explotar-les i les obligaven a estar disponibles i preparades per als clients durant les 24 hores del dia. A més, segons ha detallat el cos policial, les víctimes vivien en unes pèssimes condicions, tancades dins habitacions amb lliteres, i en algunes ocasions alguna d'elles dormia al terra de la cuina per deixar l'habitació lliure per als clients.

Els detinguts, a més, tenien coaccionades a les víctimes amb multes si no complien les seves peticions. Segons ha explicat la Policia Nacional en el comunicat, les multes podien ser econòmiques o en alguns casos, els acusats abandonaven les víctimes al carrer, enfora de casa com a càstig.

L'operació policial continua oberta a hores d'ara i no es descarten noves detencions.

Dues detingudes per explotar sexualment diverses dones a Palma

La Policia Nacional ha detingut dues dones de nacionalitat boliviana a Palma per delictes relatius a la prostitució i contra els drets dels treballadors, per explotar diverses dones en tres prostíbuls de Palma. Segons ha detallat el cos armat, les detingudes obligaven les víctimes a estar disponibles les 24 hores del dia per rebre els clients.

El cos policial ha explicat que la principal investigada contactava amb les víctimes per oferir-los feina als prostíbuls, aprofitant-se que no tenien documentació per explotar-les laboralment i gaudir d'una posició de superioritat per obligar-les a fer el que volia. L'altra detinguda era la seva ajudant i s'encarregava de la gestió dels prostíbuls.

A més, la Policia Nacional ha explicat en el comunicat que les detingudes es quedaven la meitat del que els clients pagaven a les víctimes i que només permetien que les dones tinguessin una hora lliure al dia per fer gestions particulars. Cada vegada que arribava un client totes les víctimes havien de sortir de les habitacions perquè el client elegís la dona que volia.

stats