Societat 30/06/2022

Detenen el patró d'una pastera que va arribar a Formentera la setmana passada

Hi va aparèixer dissabte passat i duia quatre persones a bord

ARA Balears
2 min
L'embarcació que es va interceptar a Formentera.

PalmaLa Policia Nacional a Eivissa ha detingut un ciutadà d'origen algerià com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal. Segons han informat en un comunicat, el detingut era el patró d'una embarcació que va rescatar Salvament Marítim prop de la platja de Migjorn, a Formentera. A la pastera hi havia quatre migrants procedents de Tipaza.

En concret, cap a les 18.23 h de dissabte passat, Salvament Marítim va rebre l'avís d'un particular donant avís d'aquesta embarcació. De la nau en sortia fum i es van sentir una espècie de trets, que després es comprovà que causava el llançament de bengales, per la qual cosa es va avisar la Policia Local i la Guàrdia Civil de Formentera.

Igualment, es va rebre informació que indicava que una persona s'havia llançat a l'aigua i nedava fins a la vorera. Quan va arribar a terra va explicar que venien d'Algèria i que s'havien quedat sense combustible. L'embarcació era una nau de fibra de color blanc, d'uns vuit metres d'eslora, i estava ocupada per quatre persones. Els ocupants van ser traslladats al port d'Eivissa.

L'embarcació va quedar amarrada al moll de Ponent, i els quatre migrants, tots homes, majors d'edat i d'origen algerià, foren traslladats fins a la Comissaria d'Eivissa, on la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia es va fer càrrec dels detinguts a fi de tramitar les ordres de devolució al seu país per entrada il·legal.

Noves modalitats

Segons la Policia, les característiques d'aquesta pastera difereixen completament de les habituals. Es tracta d'una nova modalitat d'afavoriment de la immigració il·legal ja detectada anteriorment per part de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional en diferents punts de la geografia del sud i sud-est del país. En concret, els responsables organitzen viatges a territori espanyol, burlant la corresponent normativa d'entrada en territori Schengen, fent-se passar per turistes d'alt poder adquisitiu i entrant per ports esportius amb embarcacions luxoses.

stats