Societat 19/08/2021

Detenen el patró d'una pastera que va arribar a Formentera amb dotze migrants

La Policia Nacional l'investiga a ell, de 24 anys, i un altre jove, de 19, com a autors d'un delicte contra el dret dels ciutadans estrangers

ARA Balears
2 min
Una de les pasteres que arribaren a Portocolom l'any passat. / ISAAC BUJ

PalmaAgents de la Policia Nacional a Eivissa han detingut un home de 24 anys i han pres declaració com a investigat a un altre jove, de 19 anys, acusats de menar la pastera que va arribar a Formentera dissabte, 14 d'agost, cap a les 17.50 h amb 12 migrants, tots ells homes i majors d'edat. Ambdós individus, considerats els patrons, s'enfronten a un delicte contra el dret dels ciutadans estrangers.

Segons ha informat el cos policial en un comunicat, el jove de 19 anys presumptament patronejava l'embarcació de manera esporàdica, atès que complia les indicacions que li donava el detingut. La pastera, que va partir d'Algèria cap a les Balears, no tenia l'equip de seguretat imprescindible, com ara un motor auxiliar, armilles salvavides, bengales, coets, GPS, cartes de cartografia i llanternes.

Els investigadors de la Comissaria de la Policia Nacional d'Eivissa van poder constatar que el detingut va equipar l'embarcació i que ja havia estat detingut anteriorment per entrada il·legal a l'Estat l'agost del 2020. Aleshores, va abandonar el territori espanyol pels seus propis mitjans.

El mateix dia que va arribar la pastera que ell patronejava ho van fer dues més a les Pitiüses amb 48 migrants a bord. Durant el trajecte, i a causa de les condicions de la mar, l'equipament i les petites dimensions de l'embarcació, els migrants van témer per la seva vida, segons ha informat la Policia Nacional.

Un altre detingut a Mallorca

El mateix cos policial va arrestar dimarts el patró d'una de les pasteres en què va arribar un grup de migrants a Portals Vells, a Mallorca, el cap de setmana passat. El jove, de 20 anys i d'origen algerià, està acusat de cometre un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal. L'embarcació que tripulava l'individu va arribar a la costa de Calvià i en descendiren 16 immigrants. Després, el patró va tornar a engegar el motor i va desembarcar en un altre punt de la costa.

stats