Societat 17/08/2021

Detenen l'home que va dur una quinzena de migrants en pastera a les Illes aquest cap de setmana

La Policia Nacional ha arrestat el jove que pilotava l'embarcació com a presumpte autor d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal

ARA Balears
1 min
Una pastera a Portocolom en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut aquest dimarts el patró d'una de les pasteres en què va arribar un grup de migrants a Portals Vells, a Mallorca, el cap de setmana passat, segons ha informat Europa Press. El jove, de 20 anys i d'origen algerià, està acusat de cometre un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal.

L'embarcació que tripulava l'individu va arribar a la costa de Calvià i en descendiren 16 immigrants. Després, el patró va tornar a engegar el motor i va desembarcar en un altre punt de la costa. Segons els agents de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF, per les sigles en castellà), la maniobra s'havia fet a posta per evitar que l'individu pogués ser identificat com a l'organitzador de viatges de migració clandestina.

Més proves

Els agents varen rebre diversos vídeos, enregistrats per veïns i que circulaven per les xarxes socials, en els quals es veia desembarcar diverses persones d'una nau comandada per un jove. A les imatges es pot observar com el sospitós va arribar a canviar-se de roba per evitar que el reconeguessin, però així i tot se l'identifica clarament. A més, els investigadors varen descobrir que els migrants li havien pagat prop de de 1.200 euros pel viatge.

stats