Societat 24/04/2021

Detenen un home a Manacor per haver contagiat 22 persones de coronavirus

Aquest horabaixa ha quedat en llibertat amb càrrecs

ARA Balears
2 min
Un agents de la Policia Nacional a Manacor.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Manacor un home de 40 anys com a autor d'un delicte de lesions per, presumptament, haver contagiat 22 persones de covid-19, segons ha informat Europa Press. N'ha infectades vuit de manera directa i 14 de manera indirecta, a la feina i en un gimnàs.

Segons ha informat la Policia aquest dissabte en una nota de premsa, la investigació va començar a final del mes de gener, quan els agents varen saber que hi havia un brot de coronavirus en un conegut establiment de Manacor on un treballador s'havia contagiat i havia ocultat la malaltia.

Dies abans de detectar-se els brots, l'empleat va començar a tenir símptomes compatibles amb la covid i els seus companys es varen preocupar perquè veien que, malgrat no trobar-se bé, no volia anar-se'n a casa i, per tant, els podia infectar.

Un cop acabada la jornada laboral, el detingut va anar al metge a fer-se una PCR perquè no millorava. Igualment, va anar al gimnàs i a la feina l'endemà. Tant els companys com l'encarregat de l'establiment el varen obligar a anar-se'n a casa, però ell no en va fer cas.

Segons explica el cos policial, el detingut va anar a la feina amb més de 40 graus de febre. A més, durant la jornada laboral es passejava pel local, s'abaixava la mascareta i tossia, i anava dient que els "contagiaria a tots de coronavirus". Quan va acabar la jornada, li varen dir que la PCR era positiva. Com que els treballadors eren contactes estrets, els varen citar per fer-se la prova i cinc d'ells varen donar positiu. A més, varen contagiar diversos familiars, entre els quals tres infants d'un any.

Al gimnàs, es varen contagiar directament tres persones, que també varen infectar diversos familiars. En total, el detingut va acabar provocant el contagi de 22 persones a Manacor. Cap d'elles ha hagut d'estar ingressada. Per tot això, la Policia Nacional ha detingut el treballador com a presumpte autor d'un delicte de lesions i aquesta mateixa tarda ha quedat en llibertat amb càrrecs.

stats