Societat 06/12/2021

Detenen dos homes per tràfic de drogues i extorsió a dos repartidors a Palma

Es dedicarien a fer enviaments amb droga a través de paqueteria

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut dos homes a Palma com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, extorsió i de pertinença a grup criminal que es dedicava a fer enviaments amb droga a través de paqueteria.

Segons ha explicat Europa Press, un paquet va ser remès des de l'Argentina a Mallorca el mes de maig. Els repartidors es van personar a l'adreça consignada i no hi van localitzar ningú, si bé va aparèixer un home que es va fer càrrec del paquet facilitant les dades de la destinatària. Posteriorment, segons informa la Policia Nacional, els repartidors van rebre telefonades i missatges amenaçadors per part de diverses persones, que els acusaven de quedar-se amb el contingut del paquet i els n'exigien la devolució.

La Policia Nacional va aconseguir identificar dues persones que suposadament estaven extorsionant els repartidors. D'aquesta manera, el passat 11 de novembre els agents van detenir el primer sospitós i van escorcollar el seu domicili, on van localitzar una plantació de marihuana, a més de diversos telèfons mòbils, bàscules de precisió, un revòlver, substància blanca pendent d'analitzar i prop de sis quilos de marihuana.

Els agents van continuar amb les gestions per trobar el segon sospitós, el qual van localitzar a final de novembre i el van detenir prop del carrer de Manacor de Palma. Els policies van escorcollar un traster freqüentat pel detingut, on es van intervenir diverses substàncies blanques, una, pel que sembla, de tall i l'altra, pendent d'anàlisi, així com una balança de precisió.

Els presumptes autors van passar a disposició judicial. El primer detingut va quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que per al segon es va decretar presó provisional. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

stats