Societat 26/01/2021

Detenen l'home que va rompre un vidre del Parlament en la manifestació del 12 de gener

L'individu ja va rebre una sanció de 30.000 euros pels mateixos fets

Ara Balears
1 min
Manifestants concentrats a les portes del Parlament el 12 de gener.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut aquest dimarts l'home que va rompre un vidre de la seu del Parlament de les Illes Balears el 12 de gener durant la manifestació contra les restriccions del Govern, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears. Arran dels fets, el cos de seguretat va iniciar una investigació que ha permès identificar-lo.

De fet, aquesta mateixa persona ja havia rebut una sanció de 30.000 euros per una infracció greu per pertorbació greu de la seguretat ciutadana. A les portes del Parlament, l'individu va llançar un objecte contundent i va rompre els vidres d'una finestra de l'edifici públic.

Aquest home va ser una de les prop de 4.000 persones que varen participar en la manifestació del 12 de gener, prohibida per la Delegació del govern espanyol a les Balears. El primer informe de la Policia Nacional sobre la protesta es va saldar amb set persones sancionades amb un total de 124.200 euros.

Per altra banda, la plataforma Resistència Balear ja ha comunicat a la Delegació la nova manifestació de vehicles convocada per a dissabte 30 de gener a Palma. El col·lectiu ha decidit fer la protesta arran de la manca de resposta que ha rebut per part del Govern a la petició de negociar. L'acte, però, encara no s'ha autoritzat.

stats