Societat 05/01/2022

Detenen un home per intentar raptar una menor a Palma

L'individu, de 40 anys, va acostar-se a dues nines que caminaven pel barri de Pere Garau i els va dir: "Hola, vine, acosta't, vine amb mi"

ARA Balears
2 min
Imatge del detingut.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut un home d'origen equatorià de 40 anys com a presumpte autor d'un intent de detenció il·legal i incompliment de condemna. Els fets van ocórrer el 28 de desembre a les 20.50 h al barri de Pere Garau de Palma. En aquell moment, dues nines –germanes– caminaven pel carrer quan l'ara arrestat en va agafar una, la més petita, del braç al mateix temps que li deia: "Hola, vine, acosta't, vine amb mi".

Davant això, les dues menors es van espantar i la més gran el va advertir que se n'anàs perquè telefonaria a la policia. Aprofitant que l'home va quedar aturat, les nines van fugir, però ell va anar rere elles alhora que cridava frases que elles no podien entendre, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Un vianant va veure les nines, que caminaven a marxa accelerada, i es va aturar per saber què estava passant. L'individu que les perseguia es va disculpar i va assegurar que s'havia confós, perquè pensava que era la seva neboda. Així, van aconseguir mantenir una distància d'uns deu metres, tot i que l'home va continuar assetjant-les. Finalment, elles van aconseguir arribar al seu domicili.

En arribar a casa seva, van explicar –molt espantades i plorant– als seus familiars el que havia passat. De seguida, van telefonar a la policia per explicar el que havia succeït i van posar una denúncia. Davant això, diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc dels fets per intentar localitzar l'individu, sense èxit.

Ordre d'allunyament

El grup d'Atracaments de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació i va fer nombroses gestions per aclarir del tot els fets i identificar l'home. Arran d'això, van comprovar que, efectivament, havien intentat endur-se una de les nines a la força i que totes dues havien aconseguit fugir.

A més, van determinar que l'home no tenia cap domicili conegut, que tenia antecedents policials i que tenia una ordre d'allunyament de la seva exparella. Els agents el van trobar uns dies després a la plaça de les Columnes de Palma, i van verificar que, a banda d'intentar endur-se una de les menors, havia incomplit l'ordre d'allunyament de la seva exparella.

stats