Societat 16/06/2022

Detenen a Burgos una dona per extorsionar 5.000 euros a un ciutadellenc

Va amenaçar la víctima de tallar-li el coll si no efectuava un segon pagament

Iván Martín
1 min
Agents de la Policia Nacional patrullant.

MAÓLa Policia Nacional ha detingut a Burgos una dona d'origen dominicà de 19 anys que hauria extorsionat un home després d'obligar-lo a pagar 2.000 euros i demanar-n'hi 3.000 més, a canvi de no ser assassinat per un presumpte sicari.

La investigació es va iniciar el passat mes de març després de rebre una denúncia sobre un presumpte delicte d'extorsió, en la qual un home de Ciutadella relatava que una vegada va accedir a diverses pàgines de contactes amb dones i un altre home es va posar en contacte telefònic amb ell fent-se passar per un sicari i exigint-li una quantitat de 2.000 euros. Després de pagar-los, li van reclamar 3.000 euros més, tot i que la víctima en aquesta ocasió no va abonar la quantitat i va bloquejar el número de telèfon.

L'extorsionador va amenaçar la víctima de tallar-li el coll si no efectuava un segon pagament. A més, li van enviar fotografies i vídeos en els quals s'observava com tallaven el coll a una persona, mitjançant una aplicació de missatgeria instantània. L'operació Gore va permetre a la policia determinar que la presumpta autora del delicte no es trobava a Menorca. El modus operandi començava amb la inserció d'anuncis en pàgines de contactes en els quals facilitava dades fictícies i aconseguia potencials víctimes. Quan la víctima creia que xatejava amb una dona, en realitat estava deixant el seu telèfon a un ciberestafador. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

stats