Societat 03/12/2020

Detecten el segon brot de coronavirus a la residència Seniors d'Inca

En total, hi ha tres usuaris i dos treballadors contagiats

Ara Balears
1 min
Només a la residència Bell Entorn, ja més colpejada per la malaltia, s'han registrat quatre morts en les darreres 24 hores

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat el segon brot de coronavirus a la residència Seniors d'Inca, on hi ha tres usuaris i dos treballadors contagiats. Segons ha informat la Conselleria a l'ARA Balears, els tres residents són asimptomàtics i han estat traslladats a la residència Sa Riera.

Aquest nou brot s'ha detectat després que un dels treballadors donàs positiu en covid-19. En aquell moment es va activar el protocol i varen fer proves PCR a tots els usuaris i treballadors del centre. D'aquí a una setmana, tal com marca el protocol, el cribratge es tornarà a repetir.

Aquesta és la segona vegada que es detecta un brot de coronavirus en aquesta residència d'Inca. La primera vegada que hi va haver un brot al centre va ser el mes de setembre i es varen contagiar més de 30 usuaris i sis treballadors i varen morir 11 persones. El Govern va haver d'intervenir la residència privada durant 20 dies per poder frenar l'augment de contagis.

La Conselleria ha notificat dues morts més a les residències de gent gran, amb les quals són 193 els usuaris que han perdut la vida des del març. Cal dir que els contagis en aquests centres continuen davallant. Actualment hi ha 37 residents infectats, 31 dels quals estan hospitalitzats, ja sigui per motius mèdics o per poder fer correctament l'aïllament.

stats