Societat 07/04/2022

Desarticulen una banda de menors violents que extorsionava altres joves a Eivissa

Un dels acusats ja ha ingressat en un centre de menors de Mallorca

ARA Balears
1 min
Un cotxe de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha desarticulat una banda de menors violents que robava a altres joves a Eivissa amb extorsions. Segons ha explicat el cos policial, a través d'una nota de premsa, l'operació va començar el mes de febrer i aquest dimecres l'han donat per acabada després de detenir tots els membres del grup.

Els agents han detingut sis joves, tots menors d'edat, acusats de robatoris amb violència, extorsions, coaccions i amenaces. Un dels acusats ja ha ingressat en un centre de menors de Mallorca, mentre que la resta passarà a disposició judicial els pròxims dies.

El cos policial ha explicat que aquest grup comptava amb una gran cohesió, jerarquia i disciplina interna basada en la coerció. A més, feien ús d'una sèrie de símbols, colors i nomenclatures per fer-se visibles. Tenien establerts una sèrie de requisits per a entrar en el grup i signaven una espècie de “contracte” de permanència. En el comunicat, han detallat que també tenien presència en determinades xarxes socials, les quals s'utilitzaven a vegades per coaccionar altres menors.

La investigació continua oberta principalment amb l'objectiu de localitzar més víctimes que per temor no haguessin denunciat o no ho haguessin posat en coneixement dels seus tutors legals.

stats