Societat 11/01/2019

L'acusat de violar de forma reiterada una menor des dels 13 als 15 anys diu que era una relació consentida

Va deixar embarassada la víctima qui va donar el fill en adopció

Ara Balears
2 min
Demanen 17 anys de presó per un acusat de violar de forma reiterada una menor des dels 13 als 15 anys

PalmaTenia deu anys quan el va conèixer, era el germà de la seva tia. Tres anys després començà a residir a casa seva, amb els seus pares. L'estiu de 2013, estant els dos sols a casa, l'acusat va entrar en el bany l'agafà amb força dels braços mentre li llevava els pantalons i, presumptament, la va violar. Fou la primera d'unes vuit o nou ocasions. Les agressions succeïren entre els anys 2013 i 2015. Segons la víctima en forma de violació amb força i amenaces. Segons l'acusat, de forma consentida dins una relació sentimental. El cert és -i així ha estat acreditat- que la nina va tenir un fill de l'acusat que posteriorment va donar en adopció.

Aquest divendres s'ha fet el judici a l'Audiència de Palma. La fiscalia demana per l'acusat, qui està en presó preventiva des del setembre de 2015, 17 anys de presó i una indemnització de 30 mil euros.

El presumpte agressor ha contestat a les preguntes del seu advocat que eren parella i les relacions amb la menor -llavors tenia 13 anys- foren sempre consentides. "Li vaig demanar -si volia mantenir relacions sexuals- i ella va dir que sí", ha explicat. L'acusat a més ha contat que creia que els pares de la nina n'estaven al corrent tot i que reconeix que quan en el setembre de 2015 el pare el va aplegar dins l'habitació de la seva filla el va engegar de la casa.

La defensa de l'acusat al·lega que abans d'interposar la denúncia els pares de la víctima haurien demanat doblers a l'agressor per no acudir als tribunals.

Per la seva banda la nina, que ara té 18 anys, ha declarat per videoconferència com va patir agressions sexuals de forma reiterada. "No li vaig contar a ningú perquè tenia por, em deia que em mataria si ho contava", ha explicat. "A vegades jo estava adormida i entrava a la meva habitació, un pic que em vaig negar va anar fins a la cuina per agafar un ganivet i amenaçar-me", ha dit visiblement afectada, entre llàgrimes. En aquest punt la sessió s'ha hagut de suspendre per tranquil·litzar a la denunciant.

Quan el pare va engegar a l'acusat de casa seva "jo no els vaig contar res, tenia por". A les preguntes de la seva mare sobre si havia passat res, tampoc ho va confessar. Però en qüestió de temps li va créixer la panxa. "La meva mare em va dir que em veia grassa. Mon pare em va dur a l'hospital per fer-me una prova i va sortir que estava embarassada". Ja tenia 16 anys quan va donar el nadó en adopció.

La víctima ha relatat durant el judici que anà al psicòleg durant més d'un any, pren medicació per dormir, se sent avergonyida pel seu cos i posteriorment no ha tingut cap mena de relació amb ningú més. "M'avergonyeix", ha reconegut.

stats