Consell de Mallorca
Societat 10/05/2024

Un grup de persones desafien la prohibició i juguen un partit de polo al camp il·legal de Campos

La instal·lació es troba en sòl rústic i està en situació d'irregularitat des de l'any 2017

2 min
El partit de polo disputat avui horabaixa al camp il·legal de Sa Barralina (Campos)

PalmaEl camp de polo de Sa Barralina, situat a Ses Covetes (Campos) continua operatiu i un grup de persones hi han jugat un partit aquest divendres horabaixa, tal com ha denunciat MÉS per Mallorca. Cal recordar que la instal·lació és il·legal des de l'any 2017 i que el Consell de Mallorca, a través de l'Agència de Defensa del Territori (ADT), li ha obert un expedient, i segons va explicar el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, "es procedirà a la suspensió cautelar de l'activitat si fos necessari".

MÉS per Mallorca va exigir al Consell aquest dimarts que en denunciï a la Fiscalia la instal·lació, que assegura que es troba en una situació d'irregularitat. En nota de premsa, la formació va asseverar que hi ha evidències, com s'ha constatat, sobre la constància de l'activitat, encara que actualment estigui prohibida, ja que les instal·lacions estan ubicades en sòl rústic.

Al marge d'aturar el campionat que s'ha jugat aquest divendres i decretar la pausa definitiva de l'activitat en aquestes instal·lacions il·legals, ubicades en sòl rústic, MÉS per Mallorca ha insistit a denunciar davant la Fiscalia els camps de polo per continuar amb la seva activitat, tot i estar completament prohibida en sòl rústic. De fet, el portaveu del partit ecosobiranista al Consell, Jaume Alzamora ha remarcat que, d'aquesta manera, no es respecta l'ordre de suspensió, i en conseqüència, el Consell està obligat a comunicar l'incompliment al Ministeri Fiscal, tal com esmenta l'article 187.6 de la LUIB. En el mateix sentit, Alzamora ha advertit que les instal·lacions podrien incórrer un delicte de desobediència a l'autoritat, la qual cosa "també obligaria a acudir davant la Fiscalia".

Davant aquest fet, el portaveu ecosobiranista ha reclamat al president del Consell, Llorenç Galmés, que actuï de manera "contundent i immediata". "Avui s'ha reprès l'activitat i pel que sabem s'hi ha organitzat un campionat durant tot el cap de setmana. Galmés no pot defugir de les seves obligacions legals o serà tan responsable com els infractors". En aquest sentit, Alzamora ha assegurat que l'obertura d'un expedient per part de la institució insular "és del tot insuficient".

El 2016 l'ADT va obrir un expedient d'infracció als dos camps de polo perquè no disposaven de les llicències urbanístiques municipals que n'habilitassin l'ús. La primera resolució va ordenar la suspensió cautelar de l'activitat dels dos camps durant la tramitació de l'expedient o bé, fins que no se'n presentassin els permisos corresponents. L'organisme de disciplina urbanística el 2017 va prendre la decisió de precintar ambdues instal·lacions i suspendre'n l'activitat –una mesura que continua en vigor– una vegada que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) va desestimar el recurs presentat pel propietari i promotor dels dos camps.

stats