Societat 10/05/2024

La Plataforma contra els Megacreuers reclama participar en el procés de limitació del nombre de creuers a Palma

L'entitat assegura que "ja fa temps" que s'ha sobrepassat la capacitat de càrrega de creueristes que la ciutat pot assumir

ARA Balears
1 min
Creuers a la badia de Palma aquest divendres.

PalmaLa Plataforma contra els Megacreuers ha reclamat participar en el procés de limitació del nombre de creuers permesos al port de Palma. En un comunicat, l'entitat s'ha volgut pronunciar en relació amb l'aprovació de la PNL proposada pel PSOE per tal d'instar el Govern a reprendre el contacte amb navilieres per limitar el nombre de creuers.

La Plataforma ha assenyalat que considera que "ja fa temps" que s'ha sobrepassat la capacitat de càrrega de creueristes que Palma pot assumir. També han criticat que aquests dies han arribat a coincidir dos, tres o fins i tot més creuers al port, com va passar dilluns passat, en què fins a cinc creuers van fer-hi escala durant el dia. En aquesta línia, han denunciat que una major presència de creuers també s'associa a una major concentració de contaminants a l'aire o com pot arribar a comprometre l'ús de l'aigua que fa la població a causa de les grans quantitats que n'utilitzen aquestes embarcacions.

Així mateix, han apuntat que l'acord signat entre les navilieres, l'autoritat portuària i el Govern que limita el nombre màxim de creuers coincidents, ha resultat ser insuficient, ja que no ha permès regular l'arribada d'aquestes embarcacions i el seu impacte. Davant aquesta situació, l'entitat ha demanat una limitació més estricta i ha proposat que s'estableixi el màxim d'un creuer a port per dia i 4.000 passatgers de mitjana diària en còmput setmanal.

stats