Societat 31/05/2019

Els delinqüents estrangers s'inclinen per zones turístiques com les Balears per fugir, segons Interior

66 fugitius internacionals varen ser arrestats a l'Arxipèlag l'any passat

Ara Balears
1 min
Detenen un empresari mexicà a Palma per ordre de la Interpol

PalmaUn total de 66 ciutadans estrangers varen ser detinguts a les Balears l'any passat per una reclamació judicial internacional, una xifra que dobla la registrada el 2017, quan se'n comptaren 35, segons les dades facilitades pel Ministeri d'Interior, que destaca que els delinqüents estrangers cerquen zones poblades o zones turístiques amb una gran presència de foranis, entre els quals poden passar desapercebuts, segons recull l'agència Efe.

Madrid va ser el 2018 la província amb més detencions de ciutadans estrangers per una reclamació judicial internacional, amb 164 en total. Després de la capital espanyola, que el 2017 va registrar 130 detencions, se situa Alacant amb 88 –el 2017 en va comptar 76–, i a continuació es troben Barcelona, amb 85 –69 l'any passat– i Màlaga, amb 77 (84 l'anterior), mentre que les Balears també ocuparen la part alta de la llista.

Cal recordar que fa tot just tres dies va ser detingut l'empresari mexicà Alonso Ancira, conegut pel malnom de "rei de l'acer". El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va dictaminar dimecres presó preventiva per a Ancira, propietari de la siderúrgia Altos Hornos de México (Ahmsa) investigat per diversos delictes de corrupció.

stats