Societat 30/01/2020

La Delegació recorda que la instrucció que qualificava les desaparicions de persones com d'alt risc es va derogar el 2019

Aquest comunicat respon a la petició de Fina Santiago, que reclama que les fugides de menors siguin considerades amb aquest rang

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Delegació del govern a les Illes Balears ha recordat que el Ministeri de l'Interior va derogar el març de 2019 la instrucció que qualificava les desaparicions de persones, incloses les de menors, com d'alt risc o risc limitat. Des de llavors, les desaparicions es qualifiquen per la seva naturalesa: voluntàries, involuntàries o forçoses, segons ha informat la Delegació del govern en resposta a una petició formulada per la consellera Fina Santiago.

L'objectiu d'aquesta classificació, en vigor des de març de 2019, és donar el mateix tractament a cada tipus de desaparició, permetent procediments de treball més homogenis, ha assenyalat la Delegació del govern.

La informació que recullen els agents policials als denunciants és ara "més completa, la qual cosa els permet entendre millor la situació i circumstàncies que envolten la desaparició i ser, per tant, més efectius i àgils en la resolució del cas", apunten.

Finalment, la Delegació del govern insisteix que les forces i cossos de Seguretat de l'Estat investiguen "totes les denúncies" que s'interposen per desaparicions de persones. Després de la interposició de la denúncia, es posa en marxa un operatiu per localitzar la persona desapareguda, ja que la implicació per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en aquests casos és "absoluta", subratlla la Delegació del govern.

stats