Societat 30/01/2020

Santiago demana a Interior que les fugides dels menors tutelats siguin considerades d'alt risc

La consellera d'Afers Socials reclama que es modifiqui la normativa perquè la recerca d'aquests joves sigui prioritària

Ara Balears
2 min
Fina Santiago, consellera d'Afers Socials a la compareixença del Parlament

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha remès aquest dijous una carta a la Secretaria d'Estat de Seguretat en què demana que les fugides dels menors tutelats siguin considerades d'alt risc i que la seva recerca per part de les forces de seguretat sigui prioritària. Perquè aquesta petició sigui efectiva, Santiago apunta a la necessitat de modificar la normativa i aclarir les instruccions.

La missiva adreçada a la Secretaria d'Estat de Seguretat deixa clar que aquest canvi suposaria una millora, que, segons el Govern, és necessària en "la implicació i diligència de les autoritats policials i d'altres organismes que intervenen davant fugides i no retorns de menors als centres d'internament i acollida". És per això que la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears sol·licita que siguin considerades d'alt risc i prioritàries, i "es canviïn i aclareixin les instruccions en aquest sentit”.

El missatge enviat remarca que en la instrucció actual “es poden excloure d'aquesta regla els casos excepcionals en els quals concorren circumstàncies que facin evident la voluntarietat de la desaparició, com les fugides dels centres d'internament o d'acollida de menors o altres circumstàncies anàlogues”. Una directriu que, segons va explicar la consellera en la compareixença, fa que la recerca dels menors no sigui prioritària.

La consellera d'Afers Socials del Govern balear, Fina Santiago, va assegurar dimarts davant la Diputació Permanent del Parlament que hi ha un acord verbal amb els cossos de seguretat perquè les nines detectades com a víctimes de prostitució infantil, en cas de fugida o de no retorn, siguin prioritàries. Santiago va remarcar la necessitat de modificar la normativa de la Secretaria d'Estat de Seguretat perquè "siguin qualificades d'alt risc".

stats