Societat 08/11/2022

Cauen un 90% el 'balconing', les baralles i els accidents entre turistes a Magaluf, segons Armengol

La presidenta del Govern presumeix del Decret contra el turisme d'excessos a la World Travel Market de Londres

1 min
Cada ‘balconing’ costa com a mínim 35.000 euros a la sanitat balear

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha convertit el descens de casos de balconing en una prova més per demostrar la lluita contra el turisme d'excessos i que les Balears són una destinació segura per als turistes. Armengol ha defensat a la World Travel Market de Londres que "respecte del 2018, els casos de lesions greus s'han reduït un 90% a Magaluf (Mallorca) i un 87,5% a Sant Antoni (Eivissa)".

Si bé la presidenta no ha especificat en què consisteixen aquests "casos de lesions greus", fonts de Presidència puntualitzen que es tracta de balconing, baralles i accidents greus relacionats amb el consum d'alcohol i drogues. Així, Armengol ha insistit que aquests resultats són fruit del Decret contra el turisme d'excessos, que enguany s'ha posat en marxa al 100%, atès que es va aprovar just abans de la pandèmia.

Aquestes mesures "redueixen l'oferta d'excessos, penalitzen qui continua per aquest camí i contribueixen a protegir els turistes i els residents", ha defensat la cap de l'Executiu a Londres. "Per això, insistirem a lluitar per la seguretat i contra els excessos", ha afegit Armengol, qui ha posat com a exemple una altra de les noves mesures del Govern que consistirà a "adquirir alguns espais turístics de pitjor qualitat per retirar-los del mercat i tornar-los a la convivència".

stats