Hi ha 177 casos actius de covid-19 a les Illes, la xifra més baixa des del 20 de març

Salut ha informat que se n'han detectat cinc casos nous i no s'ha notificat cap defunció

La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest divendres que a les Balears hi ha 177 casos positius actius de coronavirus, és a dir, 32 menys que aquest dijous, fet que en representa la xifra més baixa des del 20 de març. A més, 1.667 persones s'han curat, 37 més que ahir, i no s'ha notificat cap defunció nova. El total acumulat és de 224 morts. 

Per altra banda, s'han verificat cinc casos nous i, per tant, la xifra s'eleva 2.068 positius notificats amb prova PCR (1.813 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera). D'acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s'han duit a terme 102.600 proves als laboratoris públics de les Illes (79.555 PCR i 23.045 proves d'anticossos).

Situació als hospitals

En relació amb la situació assistencial als hospitals, d'acord amb les dades del Servei de Salut, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 82 persones hospitalitzades, 20 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 28 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

Per part seva, a Menorca hi ha dues persones hospitalitzades (cap a l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 16 les persones ingressades a l'hospital (quatre a l'UCI). A més, una persona rep atenció per part d'Atenció Primària a Eivissa i una altra a Formentera.

Un cas nou a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, Salut ha destacat que per primera vegada en 13 dies s'ha detectat un cas nou de covid-19 entre els usuaris. Es tracta d'una persona que va donar positiu a la PCR després de passar uns dies en un centre hospitalari per causes alienes a la malaltia. 

La Conselleria ha exposat que ja s'han programat proves a tots els usuaris i treballadors que compartien pavelló amb aquest pacient. També s'ha revisat el registre de treballadors afectats i s'ha corregit la xifra després de diverses verificacions. Així, hi ha 45 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 215 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 25 continuen contagiats i 138 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s'hi ha detectat cap cas nou de covid-19 i ja s'ha registrat una curació total entre els treballadors d'aquests centres. Per tant, la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors, així com 34 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Personal sanitari

El Govern ha assenyalat que, des que va començar l'epidèmia, s'han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina als centres sanitaris, un 17,3% dels casos que s'han notificat en total a les Illes amb prova PCR. De tots aquests, hi ha 49 sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3% dels 16.000 professionals que fan feina a les Balears. A més, 102 estan en vigilància activa.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF