Societat 28/11/2022

Cursach quedarà absolt

El judici continuarà demà dimarts amb els escrits d'acusació definitius

ARA Balears
1 min
Cursach

PalmaL'empresari Bartomeu Cursach quedarà absolt a la causa que porta el seu nom arran que la darrera acusació particular que mantenia càrrecs contra ell els hagi retirat aquest dilluns, segons han avançat mitjans locals i ha confirmat l'ARA Balears. Així, l'advocada Teresa Bueyes, que representava l'empresari Ángel Ávila, ha retirat la seva acusació contra Cursach, però també contra Tolo Sbert, el director general del Grup Cursach i mà dreta del magnat, i Jaume Nadal, un treballador de l'Ajuntament de Calvià.

Segons ha indicat Bueyes en declaracions a aquest mitjà, "el procediment va quedar reduït a la instal·lació d'una barrera", fet que consideraven constitutiu de prevaricació. Però "la principal testimoni està en parador desconegut i no s'ha pogut practicar prova de càrrec", ha argumentat l'advocada en aquest sentit. Ara bé, Bueyes recorda que la seva acusació manté "la nul·litat de tot el procediment" per "no haver-se inclòs" la resta de delictes denunciats pel seu client.

El judici continuarà demà per arribar al final del procés. Segons ha informat la magistrada presidenta el tribunal, Samantha Romero, les acusacions hauran de presentar demà dimarts els escrits d'acusació definitius. Cal recordar que la Fiscalia també va retirar els càrrecs contra l'empresari la setmana passada.

stats