Societat 18/07/2019

Els organitzadors de la cursa de bous ja venen entrades sense haver lliurat la documentació

Segons l'Assaib, "l'Ajuntament de Palma no té constància que s'hagi fet cap obra d'adaptació per a persones amb mobilitat reduïda", mesura obligada per llei

Alba Tarragó
2 min
Imatge de la darrera cursa de bous a Palma el 2017.

PalmaL'empresa promotora de la cursa de bous programada per al 9 d'agost ha tret a la venda les entrades sense haver presentat la declaració de responsabilitat a l'Ajuntament de Palma. Tot i que aquesta documentació es pot presentar fins a cinc dies abans de l'esdeveniment, l'Associació d'Animalistes de Balears (Assaib) assegura que Cort “no té constància que s'hagin fet obres a la plaça de toros per adaptar-se a persones amb mobilitat reduïda ni per incorporar-hi les instal·lacions sanitàries”, mesures requerides per llei.

Després de reunir-se amb tècnics del Departament d'Activitats del Consistori, l'Assaib ha pogut informar que el Coliseu Balear estaria incomplint els articles 10 i 13 de la Llei de benestar animal del 2017, que fan referència a aquestes dues adaptacions. En concret, els aspectes sanitaris són els més específics, apunten des de l'associació, perquè concreten quines han de ser "les dimensions en metres quadrats, el revestiment de les parets i l'equipament sanitari". El que se sap fins ara és que "la infermeria de la plaça de toros és molt antiga" i que, per exemple, "les parets són de rajola".

L'Assaib ha demanat a Cort amb una primera instància que "les institucions públiques ja hi enviïn inspectors, en vista que ja hi ha un cartell promocional". En aquest sentit, l'entitat afirma que "els responsables del departament han activat la coordinació entre organismes perquè es facin els tràmits".

La segona petició fa referència a la seguretat del mateix dia de la celebració. Els animalistes sol·liciten que "es posin mesures de vigilància per complir amb la prohibició d'entrada de menors i de venda d'alcohol".

Possible baixa d'un cap de cartell

Malgrat que la pàgina web del Coliseu Balear ha anunciat la disponibilitat dels abonaments per a dia 22 de juliol, Servi Toro ja permet comprar-los a un preu mínim de 62 euros. Cap de les dues pàgines web no ha informat que el torero Roca Rey, cap de cartell de la correguda, ha interromput la temporada sense data de reincorporació.

Des de l'empresa promotora, Funtausa, apunten que "encara queden 22 dies" i que "ningú no ha comunicat que el torero no serà a Palma" la data acordada. "Els matadors mai no saben quan s'han de recuperar. Avui poden rebre una cornada i demà estar actius", han declarat.

Segons ha informat el diari 'El País', el destre ha patit una lesió a les cervicals que li afecta l'esquena i l'espatlla dreta. El seu estat es va veure agreujat després de participar en una correguda a Pamplona sense estar totalment recuperat. Des de la seva oficina de premsa, no han pogut confirmar que estigui disponible abans que finalitzi la temporada.

stats