Societat 10/09/2021

El curs comença amb uns 200 alumnes i 6 docents positius en covid-19

Famílies del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí s'han manifestat davant el centre per demanar més recursos

3 min
El primer dia del curs en una escola de Palma.

PalmaAl voltant de 200 alumnes de les Illes Balears no han començat el curs de manera presencial per estar contagiats de covid-19. També hi ha hagut "mitja dotzena" de docents infectats, que s'han substituït des del primer dia, segons ha informat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, aquest matí en roda de premsa des del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí. Com l'any passat, la tornada a les aules s'ha fet de manera escalonada per evitar aglomeracions a l'exterior i no hi ha hagut cap incident destacable.

"L'èxit de l'any passat no garanteix l'èxit d'enguany", ha advertit el conseller d'Educació, Martí March, que ha instat, una vegada més, a "no abaixar la guàrdia" i seguir estrictament el protocol per prevenir els contagis dins els centres educatius. Ha dit que aquest curs és de "transició" i que "ens encantaria que el curs 2022-2023 sigui totalment pedagògic". Malgrat que encara és un curs marcat per la pandèmia, ha destacat l'alt nivell de vacunació: de més del 90% en docents i del 64% en joves de 12 a 19 anys.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit que "és un orgull" poder tornar a les aules amb plena presencialitat. "Vivim en pandèmia, però l'escola és un espai segur on es pot exercir educació de qualitat", ha remarcat. Així mateix, ha assegurat que en els sis anys a càrrec de l'Executiu l'educació ha estat un "element polític prioritari" i que els resultats es noten millors amb indicadors "com les proves PISA".

En total, comencen el curs 173.482 alumnes, 3.113 més que l'any passat. Es mantenen la majoria de les mesures del curs anterior (mascareta obligatòria en interiors i exteriors a partir de sis anys, grups estables de convivència, entrades i sortides escalonades...). Això sí, la distància social es redueix a 1,2 metres a tots els nivells educatius per garantir la plena presencialitat i s'elimina la quarantena obligatòria als contactes estrets que estiguin vacunats completament.

Protesta de famílies

Educació ha triat aquest centre per donar el tret de sortida a l'inici de curs perquè s'inaugura una ampliació que ha permès eliminar sis barracons. Quan Martí March i el seu equip han arribat al CEIP Ses Cases Noves s'han trobat amb una protesta de l'associació de famílies del centre, que reclamen més recursos.

La presidenta de l'associació, Maria Bonnín, ha assegurat que la Conselleria els ha autoritzat a ser un centre de dues línies, però "no ens han donat els recursos que per dret toquen als nostres nins, ni econòmics ni de personal". Ha defensat que la mancança principal que pateixen són el suport educatiu a la seixantena d'infants de necessitats especials que té l'escola.

Per la seva banda, Morante ha explicat que el canvi a dues línies es fa quan canvia l'equip directiu i que, en tot cas, "no significa un increment de recursos ni especialistes", ha assegurat. En aquesta línia, ha defensat que és un centre educatiu que està "ben dotat".

Verge de Lluc, sense persianes

L'escola Verge de Lluc de Palma comença un curs més sense persianes. En un comunicat, el claustre del centre denuncia que ja fa anys que l'equip directiu demana tant a la Conselleria d'Educació com a l'Ajuntament de Palma que les col·loquin, però "s'han passat la responsabilitat com una pilota".

"Tenir-les és important perquè, per l’orientació dels nostres edificis, el sol pega de ple a les finestres i, encara que aquestes estiguin obertes, sempre hi ha vidre, que actua d’hivernacle també durant els mesos d’estiu", exposen. I asseguren que els mesos previs i posteriors a l’estiu "les aules superen durant setmanes les temperatures que marca la normativa de riscos laborals".

stats