Societat 24/01/2020

Una cuidadora salva la vida d'una dona de 92 anys en un incendi declarat a Ciutadella

Els Serveis Socials de l'Ajuntament es faran càrrec de la víctima

Ivan Martín
1 min
L'incendi hi ha destruït la totalitat del pis que ha estat apuntalat.

CiutadellaUna dona de 57 anys i de nacionalitat cubana ha salvat aquesta matinada a Ciutadella una senyora de 92 anys d’una mort segura, després de declarar-se un incendi que ha destruït l’habitatge. Els Serveis Socials de l’Ajuntament s’han fet càrrec de la víctima, impedida físicament i sense recursos econòmics, tampoc no té fills ni familiars directes.

Els fets han succeït a les 2.45 hores. Una cridada d’una veïna als Bombers de Ciutadella ha avisat del foc que s’ha registrat a un edifici del carrer Maria Eugènia Caimaris. La gravetat de l’incendi ha provocat que totes les unitats de la Policia Local que estaven de servei en aquell moment es desplaçassin a l’indret del sinistre. En pujar les escales, els agents han trobat la cuidadora intentant sortir amb la dona de 92 anys entre flames i fum. Després de refugiar-se a un pis d’una veïna, ha estat evacuada en cadira de rodes a l’ambulància del Samu 061 i ha estat atesa de les greus cremades i insuficiència respiratòria.

L’edifici ha estat desallotjat per la Policia Local i Bombers. A conseqüència de l’incendi, dos agents han estat ingressats a la Clínica Juaneda amb problemes respiratoris, però posteriorment han rebut l’alta mèdica. Aquest divendres dematí, tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Ciutadella han realitzat el pertinent informe i han decidit apuntalar el pis com a mesura de prevenció davant possibles perills.

stats