Societat 31/08/2020

Cs es queixa del que cobra el comitè d'experts sobre els casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS

La formació taronja assegura que una comissió d'investigació hauria estat més transparent i barata

Ara Balears
1 min
Façana del Consell Insular de Mallorca

PalmaEl grup de Ciutadans en el Consell de Mallorca ha criticat aquest dilluns el que cobra el comitè d'experts que es va crear després dels casos d'explotació sexual a menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). La portaveu del partit taronja a la institució insular, Beatriz Camiña, ha subratllat que "una comissió d'investigació hauria estat molt més transparent i sense cost afegit per als mallorquins que no aquesta comissió d'experts per la qual va apostar l'equip de govern". Segons ha pogut saber l'ARA Balears, la proposta del govern insular és que els set membres del comitè cobrin 250 euros per sessió i dia, a més dels desplaçaments i l'allotjament.

Camiña ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Consell Rector de l'IMAS, i ha explicat que la proposta finalment no s'ha votat perquè mancava documentació. "Nosaltres anàvem a demanar la retirada de l'ordre del dia perquè la manera que ha elegit el Consell per retribuir els experts, a més de ser excessiva en les quantitats, no està consensuada, no és transparent i es fonamenta en analogies que no es poden aplicar en cap cas a aquesta comissió, la qual no és permanent ni ha estat creada per llei", ha comentat.

La portaveu de Cs ha afegit que els partits de l'oposició no han rebut explicacions fins a aquest dilluns sobre "les reunions que han mantingut els experts" –dues de presencials i 20 de telemàtiques–. "Però no en sabem la durada, les conclusions, ni quantes manquen. La transparència brilla per la seva absència en aquest assumpte", ha sentenciat.

stats