Societat 27/12/2023

Les cridades per suïcidi al Telèfon de l'Esperança a les Balears s'han multiplicat per sis des de l'inici de la pandèmia

Durant els 11 primers mesos de l'any han ajudat més de 4.500 illencs

ARA Balears
1 min
Amb la pandèmia les tendències suïcides per gèneres s'han igualat molt. Els homes suposen el 44% i les dones el 56%.

PalmaEl nombre d'illencs que han cridat al Telèfon de l'Esperança a les Balears per sol·licitar ajuda relacionada amb temptatives suïcides continua augmentant i en els darrers quatre anys s'ha multiplicat per sis. Segons han detallat des d'aquest servei, durant els primers 11 mesos d'enguany van rebre 235 cridades per suïcidi, 48 més que l'any passat i 198 més que les que van rebre el 2019, abans de l'inici de la pandèmia.

A través d'un comunicat, el Telèfon de l'Esperança ha detallat que l'increment de telefonades tant relacionades amb conductes suïcides com per salut mental és principalment conseqüència de la solitud i incomunicació, la depressió, els trastorns d'ansietat o les crisis vitals.

Aquest 2023, el Telèfon de l'Esperança ha ajudat 4.625 residents a les Illes Balears, una mitjana de 14 persones per dia. Aquesta xifra també ha augmentat molt significativament des de l'inici de la pandèmia, ja que la mitjana el 2018 era de 3 persones per dia i ara s'ha arribat a 14.

Davant l'increment de cridades i sol·licituds d'ajuda, el Telèfon de l'Esperança ha fet una campanya de voluntariat per poder augmentar les prestacions. Actualment, estan fent una formació a 20 persones i cinc ja l'han acaba dai han demanat a la població illenca la seva participació per poder continuar fent feina.

stats