La plataforma 23-S es concentrarà contra l'arribada d'un dels creuers més grans del món

La convocatòria de dia 8 d'abril té com a lema "Fins aquí hem arribat" i de punt de trobada l'Estació Marítima del Port de Palma 

El Symphony of the Seas, un dels creuers més grans del món i amb capacitat per a 9.000 persones, arribarà al Port de Palma el proper 8 d'abril, després d'haver estar atracat al port de Barcelona. 

Palma serà el punt de partida per aquest megacreuer que durant tot l'estiu realitzarà trajectes de set dies arreu del Mediterrani. El vaixell pesa 230 mil tones, disposa de 2.759 cabines, 22 restaurants i 24 piscines interiors. 

 

Davant la notícia de la seva arribada la plataforma 23-S així com altres plataformes ecologistes, entre elles el GOB, s'han sumat a la convocatòria de diumenge 8 d'abril per manifestar-se contra l'atracament al port de Ciutat. 

Els ecologistes asseguren que aquests tipus de embarcacions de mides tan gegantines "emeten en un any el mateix volum de sofre que 50 milions de cotxes". A més de la contaminació atmosfèrica, també afirmen que suposarà la massificació turística de l'illa. 

Per aquest motiu han difòs també un vídeo  a través de les xarxes socials on posen de manifest la seva preocupació davant l'arribada d'aquest tipus de creuers a Palma.

I és que l'atracament del Symphony of the Seas al port suposarà l'arribada de 1'75 milions de passatgers. A més s'esperen registres de 567 escales de creuers, superant les 540 de 2017. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF