Societat 27/01/2021

Cort respon a les crítiques contra el projecte de Nureddunna dient que cap entitat no hi va presentar al·legacions

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha afirmat que les obres començaran a final d'enguany

1 min
La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor

"Les entitats que tenen capacitat i recursos per presentar-hi al·legacions no ho han fet". Així ha respost la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, a les crítiques que diverses entitats de Pere Garau han anat fent les darreres setmanes contra el projecte per convertir el carrer Nuredduna en un espai per a vianants. Malgrat tot, les obres començaran a final d'enguany -i no a principi com s'havia dit el 2020- i es faran tal com estaven previstes, segons Pastor.

L'edil ha comentat que només l'empresa Cepsa hi va al·legar en contra, perquè té una benzineria a la plaça de les Columnes que es veurà afectada pels canvis. Pastor ha rebutjat que el projecte pugui provocar un procés de gentrificació a la barriada, com va advertir Flipau amb Pere Garau, l'associació de comerciants del mercat de la zona i ARCA.

"L'excusa no pot ser contraposar Nureddunna contra Pere Garau", ha afirmat la regidora, qui ha acusat les entitats d'oposar-se al fet que el carrer sigui per a vianants. Cal dir, però, que les organitzacions varen reclamar que l'eix cívic arribàs fins a la plaça de Miquel Dolç i que no acabàs a la plaça de les Columnes, com projecta l'Ajuntament de Palma.

Les tres associacions han respost en un comunicat criticant l'actitud "impositiva" de Cort, i reclamant que l'equip de govern revisi els compromisos amb la ciutadania, com ara "escoltar les necessitats reals i donar participació". En opinió seva, el projecte gentrificarà Pere Garau perquè s'inverteix en la zona del barri amb una renda per càpita més alta respecte d'altres zones de la barriada.

stats