Societat 29/08/2023

Cort reforça la neteja a la Platja de Palma, però recull gairebé el mateix fems que el 2022

L'Ajuntament de Palma ha duplicat el buidatge de les papereres, que ha passat d'una a dues vegades al dia, i –en total– recull 98 tones de fems cada dia

ARA Balears
2 min
El pressupost, d'1,6 milions d'euros, és el mateix que l'any passat.

PalmaEl regidor de Medi Ambient i president d'Emaya de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Bauzá, ha fet balanç aquest dimarts del pla de reforç de neteja de la zona de la Platja de Palma, amb el qual es recullen una mitjana de 98 tones de fems al dia. Encara que han incrementat els efectius i duplicat el buidament de les papereres –d'una a dues vegades al dia–, fonts de Cort assenyalen que l'increment en la recollida de fems no és significatiu respecte de l'any passat.

Concretament, el Consistori destina a aquest servei de neteja específic 1,6 milions d'euros, la mateixa quantitat que el 2022. El reforç, que acabarà a l'octubre, suposa un augment del personal amb 170 treballadors i de la flota de vehicles, amb dos camions cisterna i quatre escombradores, entre d'altres. Així, només a la Platja de Palma, s'estan recollint una mitjana de 98 tones de residus cada dia. Per fraccions, i de mitjana al dia, es recullen 5 tones d'envasos, gairebé 10 tones de matèria orgànica, 7 tones de paper i cartó, 9 tones de vidre i 68 tones de material de rebuig.

Pel que fa al buidatge de papereres, que ara es fa dues vegades al dia, els efectius estan recollint una mitjana d'una tona de residus al dia. La recollida selectiva als hotels també s'ha intensificat amb el doble en el cas de la matèria orgànica i neteja de contenidors. A més, s'incrementa el servei d'aigualeig i la neteja a pressió als carrers.

El regidor demana la col·laboració, "especialment, dels turistes"

En aquest sentit, el regidor Llorenç Bauzá ha demanat la col·laboració de les parts implicades. "La responsabilitat de mantenir net el municipi i la Platja de Palma ha de ser compartida perquè sigui efectiva. Nosaltres, com Emaya, hem de netejar, però la resta: entitats, sectors productius, veïns i, especialment, turistes, han d'ajudar-nos actuant de manera cívica", ha assenyalat.

stats