Palma
Societat 27/07/2022

Cort oferirà més d'11 milions per adquirir el Lluís Sitjar

L'Ajuntament de Palma vol comprar un mínim del 60% de les accions per poder incorporar-ne els terrenys a la Falca Verda

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu del procés de demolició del Lluís Sitjar

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres obrir una oferta pública per a la compra dels terrenys del Lluís Sitjar. Segons ha anunciat el batle de Palma, José Hila, Cort destinarà més d'11 milions d'euros per adquirir tots els títols (un total de 666) del que va ser l'antic estadi del RCE Mallorca. Hila ha detallat que la compra es formalitzarà només si s'arriba al 60% dels títols, cadascun d'ells valorat en 16.935 euros.

El Consistori vol que el Lluís Sitjar passi a ser propietat municipal per poder incorporar-ne els terrenys a la denominada Falca Verda, el projecte que integrarà el parc de la Riera i el futur bosc urbà de l'antic canòdrom. El batle ha recalcat que aquest és un terreny "que fa molts d'anys que està abandonat i que s'ha convertit en un problema per a la ciutat". En aquest sentit, ha fet una crida als copropietaris perquè se sumin a la iniciativa, perquè d'aquesta manera "tindran un guany econòmic i participaran en un projecte de futur per a la ciutat".

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha subratllat que ara es procedirà a convidar tots els propietaris identificats de manera individual "perquè sàpiguen que tenen aquesta oportunitat". A partir d'aquí, tindran un termini de tres mesos per fer la seva oferta.

Quant al límit del 60%, Truyol ha indicat que és un mecanisme establert en la llei per a qualsevol copropietat. "Quan tinguem el 60% s'iniciarà la dissolució de la copropietat i nosaltres, com a suposats propietaris, farem una oferta als copropietaris que no hagin venut per comprar els seus títols. En aquesta segona fase ja sí que adquiriríem el total dels terrenys", ha afegit.

Per part seva, el Mallorca, que té una tercera part dels títols de la propietat i que rebria uns tres milions d'euros per part de l'Ajuntament de Palma, ja ha mostrat la seva voluntat de vendre les accions.

stats