Societat 28/07/2022

Cort no permetrà crear cap plaça turística nova a edificis catalogats

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat mantenir al 100% la moratòria de la Llei de turisme

1 min
La moratòria de places de la llei turística té una excepció, amb la possibilitat de fer-ne 200 de noves a Mallorca.

PalmaEl ple de Cort ha aprovat aquest dijous mantenir al 100% a Palma la moratòria de places de la Llei turística balear. Aquesta normativa autonòmica conté una excepció per fer fins a 200 places noves a edificis catalogats, però ho deixa en mans dels ajuntaments. Així, el consistori palmesà ha acordat que a Ciutat no es pugui crear cap nova plaça turística en edificis catalogats.

La mesura s'ha aprovat a iniciativa de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, encapçalada per Neus Truyol. En aquest sentit, la regidora ha defensat que l'Ajuntament evita "que s'implanti un nou establiment turístic a la ciutat". Truyol ha recordat que les places no s'incrementaran mentre el Consell de Mallorca fa una regulació per reduir-les i "avançar en el decreixement turístic".

Segons Truyol, "el decreixement és imprescindible per recuperar una certa normalitat a la ciutat, tant de convivència com de model econòmic". "Aquesta massificació turística és negativa per a altres sectors econòmics de la ciutat, però també per a la mateixa activitat turística, ja que genera molt de malestar entre els mateixos turistes", ha explicat.

stats