Societat 02/08/2019

Cort fa la inspecció de la plaça de toros sense la participació de la Conselleria de Salut

El departament haurà de fer les seves comprovacions la mateixa setmana que es faci la cursa de bous i després elaborar-ne l'informe

Alba Tarragó
1 min
Cort fa la inspecció de la plaça de Toros sense la participació de la Conselleria de Salut

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat que aquest divendres a les 11 hores s'ha fet la inspecció de la plaça de toros, en la qual han participat tècnics d'Activitats, de Disciplina - IT, de la Regidoria de Benestar Animal i de la d'Accessibilitat. L'informe, diuen des de Cort, no estarà fins a la setmana que ve. La Conselleria de Salut i Consum, la qual també hi estava citada, no hi ha acudit "per qüestions organitzatives" i haurà de dur a terme les seves comprovacions la setmana que ve, pocs dies abans de la cursa, programada per al divendres 9 d'agost.

Segons la Conselleria, "la Direcció General d'Acreditació, Docència i Investigació en Salut ha demanat als promotors la documentació pertinent sobre les exigències en matèria de recursos humans i material". Com que no han pogut participar en la inspecció d'aquest divendres, el departament "ha demanat cita per fer-ne una la setmana que ve per comprovar l'estat de les infraestructures sanitàries". Després d'obtenir la cita i fer-hi les pertinents observacions, caldrà elaborar un informe que determini si les instal·lacions "es corresponen amb el que estableix la llei", asseguren.

Juntament amb aquesta, la setmana vinent la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació haurà de fer la seva pròpia inspecció. El departament s'encarrega de verificar les condicions en què s'ha fet el trasllat dels bous i el benestar del transport. Des de la Conselleria declaren que "fins dimarts o dimecres no arribaran els animals" i que fins aleshores no podran fer el seu informe.

stats