Societat 12/11/2021

Cort ha destinat més de quatre milions d'euros a ajudes d'habitatge enguany

És un 11% més que l'any passat, però en termes interanuals la xifra de despesa total baixa

ARA Balears
1 min
El centre de Palma.

PalmaEl tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar han presentat les ajudes que s'han destinat a habitatge enguany. En concret, de gener a octubre la xifra ha pujat fins als 4.214.000 euros, un 11% més que en el mateix període de l'any passat, quan va ser de 3.797.000 euros. No obstant això, en termes interanuals la xifra de despesa total baixa: enguany la partida d'habitatge suposa un 42% del global, quan l'any passat era del 45%.

"Avui dia tots els nostres esforços van destinats a una triple línia de cobertura universal: no deixar ningú enrere, l'aposta per la inclusió i l'agilitat i la simplificació administrativa", ha dit Noguera. Cort ha destacat que també ha augmentat la despesa total que es destina a ajudes de subministrament majoritàriament elèctric. Enguany ha estat de 49.700 euros per fer front, sobretot, a les factures de llum i gas i, en menor mesura, d'aigua. Es tracta d'un 22% més que l'any passat.

Noguera ha insistit que els Serveis Socials no poden afrontar sols el drama de l'habitatge. "És imprescindible actuar de la mà i crear polítiques conjuntes entre els serveis d'habitatge i els serveis socials, per a totes aquelles persones que pateixen la falta d'accés a un habitatge".

En aquest sentit, Noguera ha reclamat a l'Ibavi i al Govern que es faci càrrec de les seves responsabilitats amb les persones més vulnerables. "Les ajudes que hi destina van encaminades a sectors de població amb escassos recursos econòmics, però entre els requisits hi ha el fet que estiguin al corrent de pagament de les rendes del contracte de lloguer en el moment de demanar l'ajuda".

stats