Societat 09/11/2021

El 83% dels edificis de Palma que han de passar la inspecció encara no ho ha fet

Enguany han de presentar l'informe els immobles contruïts el 1971 i entre el 1911 i el 1930

ARA Balears
1 min
L'edifici de la Protectora, a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha lamentat que només el 17% dels edificis que durant aquest 2021 han de passar l’Informe d’Avaluació d’Edificis ho ha fet actualment. En una roda de premsa, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que enguany un total de 2.549 edificis construïts entre el 1911 i el 1930 i 307 del 1971 han de presentar aquest informe, però Cort només n'ha rebut 503.

Els informes d’avaluació d’edificis serveixen per avaluar els edificis existents en tres vessants: l’estat de conservació, l’estat pel que fa a l’accessibilitat universal i la possibilitat de millores i, finalment, l’eficiència energètica. En aquest sentit, Truyol ha destacat que els informes són "una eina que assegura el bon estat dels edificis i permet tenir cura del nostre patrimoni" i ha instat tots els restants a "presentar-los ja".

A més, la regidora ha recordat que “presentar els informes és una responsabilitat col·lectiva molt important” i per tal d'incentivar que es compleixi la normativa, l’àrea de Model de Ciutat ha iniciat la campanya informativa i ha enviat unes 10.000 cartes per recordar aquesta obligació. La regidora ha recordat que l’Ajuntament no cobra cap tipus de taxa per a la presentació de l’informe d'avaluació i que els propietaris només han de pagar els honoraris acordats amb el tècnic privat que faci la inspecció de l’edifici.

stats