Societat 19/12/2022

Cort compra el 78% del Lluís Sitjar i podrà convertir-lo en equipaments públics

De les 666 accions que té el terreny, l'Ajuntament n'ha comprades 523, ha anunciat el batle, José Hila

2 min
Cort aconsegueix el 78% dels títols.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha adquirit el 78,5% dels títols del Lluís Sitjar, fet que permetrà al Consistori tirar endavant el seu projecte, que consisteix a construir-hi equipaments públics i fer-hi una zona verda. Així ho han anunciat aquest dilluns el govern de Cort, amb el batle, José Hila, al capdavant. També hi han assistit representants de l'associació de propietaris del Lluís Sitjar i del RCD Mallorca.

"De les 666 accions que té el terreny, nosaltres en comprarem 523, que són el 78,5%", ha explicat Hila. Per fer l'operació de compra, ha especificat, varen haver de fer una operació d'endeutament, de manera que cada títol s'ha venut per més de 10.500 euros. 

Per la seva banda, la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha destacat que la transacció ha estat "un èxit", després de "23 anys que hagi estat abandonat i buit". "És una gran oportunitat per donar-li una segona vida. Per això agraïm a l'associació de veïns la feina que ha fet de convenciment", ha afegit.

Ara, la passa següent és que "la notaria acabi de verificar tota la documentació perquè, en els propers dies, l'Ajuntament signi la compra dels títols", ha indicat Truyol. A continuació, ha explicat, el Consistori "elevarà la compra, per valor de 10 milions d'euros, a una junta de govern". Així, "les famílies tindran l'ingrés d'una manera relativament ràpida".

La regidora també s'ha adreçat als veïns dels barris de Son Cotoner, el Fortí, Camp d'en Serralta i Son Dameto i ha reconegut la seva paciència i insistència perquè els terrenys del Lluís Sitjar esdevinguin un lloc d'equipaments esportius i de zones verdes. "Mai us heu cansat de reivindicar una solució per a aquests terrenys. Moltes gràcies a tots de tot cor. Us ho mereixeu", els ha felicitat Truyol.

stats