Cort anuncia el projecte del Lluís Sitjar sense haver comprat encara tots els títols

L'Ajuntament de Palma preveu incloure en el catàleg de protecció municipal l'emblemàtica porta de l'estadi

Cort anuncia la simulació del Lluís Sitjar sense haver comprat encara tots els títols.
2 min

PalmaCort anuncia el projecte de l'estadi Lluís Sitjar sense haver comprat encara tots els títols. La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha explicat aquest dilluns com es preveu que sigui la remodelació de l'espai. "L'objectiu és crear una zona verda i ampliar la falca verda de Palma per fer front al canvi climàtic. També hi podrem fer equipaments esportius i algun espai polivalent o sociocultural per als veïns", ha dit. La presentació arriba dues setmanes després de l'acord amb els 666 copropietaris. A hores d'ara, la compra encara no s'ha fet efectiva.

Truyol ha avançat que l'emblemàtica porta de l'estadi s'introduirà en el catàleg de protecció municipal. Per la seva banda, el president de l'Associació de Veïns del Fortí, Salvador Maimó, ha assegurat que "a poc a poc, les reivindicacions històriques es fan realitat. Necessitam una porta oberta des de l'avinguda de Son Ferran per poder accedir a l'espai perquè tots hi puguem transitar". A més, la regidora d'Infraestructures, Angèlica Pastor, ha indicat que s'està estudiant fer un pàrquing soterrat a la plaça de Barcelona.

Per la seva banda, el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha admès que "ha estat un procés històric". "S'ampliarà el parc de la Riera i es construiran equipaments esportius. A més, és important per preservar la memòria esportiva de la ciutat", ha afegit.

Construir habitatge públic

El consistori espera aconseguir el 60% dels títols del Lluís Sitjar l'1 de desembre. També, es compromet a comprar un altre solar annex al camp de futbol, que, com ha assegurat la regidora, "s'utilitzarà per construir habitatge públic". Així, es preveu pagar 13 milions d'euros enlloc dels 11 proposats inicialment. "Ara hem de culminar la compra. Si compram el 60%, serà un procés que no tindrà marxa enrere perquè comprarem el 100%", ha subratllat Truyol.

stats