Societat 08/11/2022

Cort preveu tenir el 60% dels títols del Lluís Sitjar l'1 de desembre

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts els detalls de l'acord per adquirir el solar del camp de futbol i un que hi ha annex

2 min
L'enderrocament de les graderies del Lluís Sitjar han començat aquest dimecres. ISAAC BUJ

PalmaEls detalls de l'acord entre l'Ajuntament de Palma, el Reial Mallorca i els copropietaris del Lluís Sitjar surten a la llum. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts en què consistirà aquest pacte. Per ara, el consistori espera aconseguir el 60% dels títols del Lluís Sitjar l'1 de desembre. Si això es compleix, Cort es compromet a comprar un altre solar annex al camp de futbol i, d'aquesta manera, preveuen pagar 13 milions d'euros enlloc dels 11 proposats inicialment. D'aquesta manera, cada títol es pagaria a gairebé 20.000 euros cada un.

"Això desbloquejarà 20 anys de negociacions. En aquest espai preveim fer-hi una zona verda i equipaments per als barris del voltant del Lluís Sitjar", ha explicat Truyol, qui es mostra optimista davant el fet que l'1 de desembre el 60% dels propietaris hagin anat a dipositar els seus títols al notari. Només així, l'Ajuntament tindria la majoria de la propietat i podria demanar "la dissolució de la cosa comuna" a l'altre 40%, ha explicat la regidora, i que permetria –en darrer lloc– obtenir-ne el 100%. Això, però, obrirà un procediment judicial que podria allargar la posada en marxa del projecte que té l'equip de govern de Cort per a aquests dos solars.

Cal recordar que ahir dilluns, en conèixer l'acord, el president de l'associació de copropietaris del Lluís Sitjar, Joan Aguiló, va afirmar que això suposa "una passa molt important per a nosaltres". En aquest sentit, va assenyalar que feia "més de 20 anys" que cercaven "una solució favorable per a tots i continuar vinculats al club de la nostra vida". "Suposa un gran bot per a la ciutat amb una àmplia zona verda i equipaments públics que milloraran el dia a dia dels palmesans. Per al club, significa solucionar un tema del passat i mirar al futur amb il·lusió", va dir per la seva banda el CEO del Reial Mallorca, Alfonso Díaz.

Oficines d'innovació

Per altra banda, l'edil de Model de Ciutat ha informat d'una de les novetats de la darrera Gerència d'Urbanisme, que afecta un local contigu a l'espai de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI), ubicat a la porxada del parc dels Ceibos (conegut com a parc Pocoyó). Es tracta d'un espai d'una superfície total de 515 metres quadrats (dels quals, 450 d'interior) que, segons Truyol, es destinaran a "oficines públiques d'innovació i coneixement". D'aquesta manera, el podran fer servir tant l'Ajuntament com el Consell de Mallorca, que també s'hi ha mostrat interessat.

Concretament, la Gerència d'Urbanisme ha aprovat les obres per condicionar l'espai, per un valor de mig milió d'euros i d'entre 30 i 40 dies de durada. Aquesta iniciativa, d'acord amb la regidora, se suma als esforços per fer el districte d'innovació de Llevant. Per això, "l'ús estarà vinculat a l'economia de la innovació", ha dit l'edil.

stats