Societat 05/12/2022

Un ciutadà sol·licita que s'elimini el nom de Lluís Sitjar de l'antic estadi per "falangista"

L'Ajuntament de Palma prorroga quinze dies més el període de compra de les accions per arribar al 60%

1 min
Una de les portes del Lluís Sitjar.

PalmaUn ciutadà ha sol·licitat a l'Ajuntament de Palma, el futur propietari del solar on se situa l'antic estadi, que s'elimini el nom de Lluís Sitjar per "falangista", segons ha avançat aquest dilluns Diario de Mallorca. D'aquesta manera, demana que s'apliqui la Llei de memòria democràtica per retirar la menció situada en una de les portes d'accés, concretament al carrer de Ramón Picó i Campamar. El ciutadà ha exigit a través d'un escrit presentat en el registre municipal que el nom es canviï per Camp es Fortí, "que va ser el nom d'aquest espai des de la seva inauguració el 1945 fins a l'11 de juny de 1955".

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, va avançar durant la presentació del projecte que l'Ajuntament té previst conservar "l'emblemàtica porta de l'antic estadi, i que la introduirà en el catàleg de protecció municipal". El denunciant recorda que historiadors com Bartomeu Garí Salleras han documentat que Lluís Sitjar va ser membre actiu de la Falange Espanyola a Porreres, i va participar activament en actes repressius contra sindicalistes i membres de partits d'esquerra.

Per la seva banda, fonts municipals asseguren que, a hores d'ara, estan "pendents de la venda d'accions". En aquest punt, encara no s'han aconseguit el 60% de les accions per poder fer efectiva la compra del solar. Per això, Cort ha decidit allargar el termini de compra, que acabava l'1 de desembre, quinze dies més, fins a dia 15 d'aquest mateix mes. De fet, és la segona pròrroga que dona l'Ajuntament, que ja va allargar el període el passat novembre.

stats