Societat 24/03/2020

Salut informa que ha arribat material i està pendent de rebre'n més

El Govern també fa gestions per comprar-ne pel seu compte

Maria Fuster
2 min
L’OMS alerta de la falta  de mascaretes a tot el món

PalmaEl portaveu del comitè d'alerta pel coronavirus, Francesc Albertí, ha comunicat que aquest dimarts ha arribat material de protecció i que esperen que vingui un avió del Ministeri amb més recursos. Albertí també ha assenyalat que "s'estan fent intenses gestions per comprar material pel nostre compte, que esperam que donin fruits properament".

El material a què fa referència Albertí són màscares i EPI (Equips de Protecció Individual). El portaveu també ha indicat que totes les persones i entitats que vulguin col·laborar amb la fabricació de màscares poden enviar un correu electrònic a direcciogeneral@ibsalut.es.

Albertí ha facilitat aquesta informació a la roda de premsa diària que ofereix la Conselleria de Salut a les 13 h per actualitzar totes les dades i transmetre informació rellevant en relació amb la crisi del coronavirus. Les darreres dades indiquen que a les Balears s'ha arribat als 478 casos de contagi, 13 persones hi han mort i 19 ja han rebut l'alta.

"Ara no podem descansar. Aquesta setmana és important", ha afirmat el portaveu respecte del pic de contagis.

Fins ara s'han fet gairebé 3.000 PCR, i la Conselleria espera rebre els kits de detecció ràpida aquesta setmana.

Pacients i professionals i Covid-19

Mallorca

Segons ha informat Albertí, a Son Espases hi ha 63 pacients amb la Covid-19, 14 dels quals són a l'UCI; a Son Llàtzer n'hi ha 46, 10 dels quals necessiten cures intensives; a Inca, 5, 3 dels quals són a l'UCI, i a l'Hospital de Manacor, 8, amb 4 a l'UCI. També n'hi ha un a l'Hospital de Llevant, 24 a la Creu Roja, 6 a la Políclinica, 2 dels quals són a l'UCI; 15 a la Palmaplanas, amb 5 pacients a l'UCI, i un a la Juaneda.

Quant als professionals sanitaris amb la Covid-19, n'hi ha 63 a Mallorca: 33 treballadors de Son Espases, 14 de Son Llàtzer, 11 d'Inca i 4 de Manacor. En vigilància activa n'hi ha 252, 167 dels quals són de Son Espases, 63 de Son Llàtzer, 11 d'Inca i 11 de Manacor.

Menorca

A l'hospital Mateu Orfila hi ha 8 pacients ingressats amb coronavirus, 5 dels quals són a l'UCI. Hi ha 15 persones que són ateses a domicili per les UVAC.

En relació amb els professionals, n'hi ha 3 que han donat positiu a les proves de la Covid-19 i 65 que estan en vigilància activa.

Eivissa

A l'hospital Can Misses hi ha 21 pacients hospitalitzats, 5 dels quals són a l'UCI. També a la policlínica privada Nuestra Señora del Rosario hi ha una persona amb Covid-19 a l'UCI. Les UVAC atenen al seu domicili 17 persones.

A Eivissa hi ha 4 professionals sanitaris positius i 28 en vigilància activa.

Residències

El portaveu de la Conselleria de Salut també ha informat de 33 positius a les residències: 12 a la de Son Tugores, 9 a la de Sant Miquel, 3 a la de Can Blai i 7 a Mater (3 d'aquests, que tenien patologies genètiques i cardíaques, varen morir amb la Covid-19 i 4 es troben en una unitat del Psiquiàtric).

Albertí ha comentat que les 13 persones que han mort a Balears amb el coronarirus "eren persones fràgils i el seu desenllaç era previsible".

Hospital del Palau de Congressos

Tot i que la Conselleria assegura que hi ha llits suficients, s'està preparant l'hospital del Palau de Congressos per fer-ne servir els llits en cas de necessitat. Segons Albertí, serien per a malalts amb la fase aguda de la malaltia superada que necessitassin convalescència o persones de les residències.

stats