Nou infectats per coronavirus a la residència de Sant Miquel-Oms

Aquest centre encara està pendent dels resultats de 30 proves

La residència de Sant Miquel-Oms ja acumula nou casos d'infectats per coronavirus. En aquest focus de Palma, on hi ha 96 residents, encara s'esperen els resultats de 30 proves, segons han explicat a l'ARA Balears fonts de Serveis Socials. Fins ara, ja s'han fet un total de 67 proves, 28 de les quals han estat negatives. D'aquestes nou persones infectades, una va morir la setmana passada i tres no presenten símptomes.

Els contagis han extremat les mesures de seguretat del protocol. Tot d'una que algú presenta símptomes, se l'aïlla i, si la prova dona positiu, se'l trasllada a l'hospital de manera immediata. A totes les residències s'han habilitat zones d'aïllament. En el cas dels treballadors, han de telefonar al 061 al primer senyal de patir símptomes.

Les residències de gent gran intenten blindar-se amb pocs recursos

Els Serveis Socials preveuen a hores d'ara totes les possibilitats, inclòs un increment dels padrins afectats pel coronavirus. La situació no permet relaxació. De moment, es pren la temperatura a tots els treballadors que hi arriben, inclosos els proveïdors, i s'estan aplicant mesures extremes d'higiene.

Francesc Albertí (portaveu del comitè del coronavirus): "Ens queden uns dies durs"

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF