Societat 24/03/2020

78 nous contagis en un dia i sis morts més amb coronavirus a les Balears

La xifra total de contagis a les Illes ascendeix a 478 i la de morts, a 13

Ara Balears / Maria Fuster
2 min
Una ambulància a l'hospital de Son Espases.

PalmaEl Ministeri de Salut ha informat que a les Balears 478 persones s'han contagiat de la Covid-19, després d'un increment de 78 nous casos en un dia, en relació amb les dades d'aquest dilluns, quan les Illes varen arribar als 400 contagis de coronavirus. Per part seva, la Conselleria de Salut ha informat que sis persones que havien donat positiu per SARS-CoV-2 han perdut la vida. Amb aquests nous casos, ja són 16 les persones que han mort amb coronavirus a les Illes.

La Conselleria ha infromat aquest dimarts migdia de tres de les víctimes, una de les quals era un home de més de 70 anys que patia múltiples malalties cròniques i que ha mort a l'hospital Son Llàtzer. A l'hospital de Son Espases hi han mort les altres dues persones, un home de més de 85 anys que no tenia patologies prèvies i que va ingressar amb una pneumònia greu i un jove de 33 anys que patia un trastorn neurològic.

Durant l'horabaixa la Direcció General de Salut Pública ha informat de la mort de tres persones més que havien donat positiu per SARS-CoV-2 i que estaven ingressades a Red Juaneda a Mallorca. Concretament, es tracta d’un home de 77 anys amb patologia prèvia; un altre home de 86 anys, també amb malalties prèvies, i una dona de 97 anys, que han mort els darrers dies, tot i que ha estat aquest dimarts quan s’ha notificat oficialment a Salut Pública.

Més de 500 morts per coronavirus en un dia a tot l'Estat

L'estat espanyol ha registrat les darreres 24 hores un dels increments més pronunciats de víctimes mortals per coronavirus: 514. Ja són 2.696 les persones que han mort des que es detectar l'epidèmia a Espanya i els contagis arriben a 39.673. Això suposa 6.584 casos més que dilluns. La principal mala notícia de les dades d'aquest dimarts és que l'augment de morts és superior al d'altes, 439, amb un total de 3.794. La comunitat de Madrid continua marcant la tendència i, d'aquestes 514 víctimes, 272 són de la capital espanyola, que ja acumula 1.535 morts i 12.352 casos.

L'increment de morts i de contagis és superior al que es va detectar entre diumenge i dilluns –462 i 4.517, respectivament–, però, en canvi, en les darreres 24 hores els casos diagnosticats han requerit menys ingressos a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Si bé dilluns hi va haver 570 ingressos greus, aquest dimarts només han estat 281, 108 dels quals han estat a la comunitat de Madrid.

stats