Corona
Societat 23/01/2023

Corinna es ven la mansió de camp per por a "les forces obscures" de Joan Carles I

L'examant del rei emèrit ha denunciat l'assetjament –i fins i tot un tret amb un fusell– a la casa que té a l'oest d'Anglaterra

2 min
Corinna Larsen en una imatge d'arxiu

LondresL'examant del rei Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, ha posat a la venda la mansió que té al comtat de Shropshire, a l'oest d'Anglaterra, just a la frontera amb el País de Gal·les, per por a "les forces obscures" que treballen per a l'excap de l'estat espanyol. Segons revela la premsa britànica, Corinna ha explicat a amics seus que s'hi sent insegura. La remota propietat de Chyknell Hall, d'11 habitacions, s'ofereix per 17 milions d'euros.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein va comprar la finca, d'origen medieval i que inclou quatre cases de camp, graners i un estable, i que està situada al mig de més 200 hectàrees de parc i bosc, per poc més de 7 milions d'euros l'any 2015. Segons l'oferta de la immobiliària que actua d'intermediària, l'encara propietària hi ha fet nombroses reformes. Si finalment es ven, aquesta només seria la quarta vegada en cinc segles que la mansió canvia de mans.

La propietat és la mateixa que, segons la denúncia de Corinna al Tribunal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les, va ser objecte d'un assalt per suposats enviats del CNI espanyol, que actuarien en nom del rei Joan Carles. Els advocats de l'examant i comissionista internacional van denunciar fa dos anys i mig a l'ARA que "algú havia disparat amb un fusell contra una de les finestres" de la casa. Pretenien, asseguren, espantar-la perquè cedís i tornés a Joan Carles I 65 milions d'euros, fruit d'una de les comissions o regals que s'embutxacava el rei emèrit.

Actualment, Corinna i Joan Carles I mantenen una agra disputa legal a Londres per les denúncies d'assetjament de la dona, que acusa el rei emèrit de vigilància "hostil constant" des del 2012. Joan Carles nega les acusacions.

Joan Carles I Corinna van mantenir una relació entre els anys 2006 i 2009. Tres anys després del trencament, presumptament, i sempre segons el relat de la denúncia davant el tribunal anglès, el llavors rei va regalar a l'examant els 65 milions d'euros, que, al seu torn, havia rebut com a regal el 2008 del rei Abdullah, de l'Aràbia Saudita. Posteriorment, Joan Carles li va proposar matrimoni diverses vegades, l'última el 2014. La seva negativa de reprendre la relació i que es quedés els diners van fer, segons la demanda, que ell li exigís que els tornés. Corinna no hi va accedir i, per això hauria començat l'assetjament. La versió de Corinna ha quedat àmpliament reflectida, també, en un podcast.

stats