Societat 15/06/2018

El repte de les colònies felines des del punt de vista mèdic

L'experta Llibertat Real tractarà el repte sanitari i de benestar animal d'aquests nuclis poblacionals en un curs organitzat pel Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears

Aina Solano
2 min
El curs aprofundirà en el control i benestar animal de les colònies felines des del punt de vista veterinari.

PalmaCom manejar una colònia felina i mantenir-la sana i estable, conèixer quines malalties infeccioses responsables de grans mortalitats en col·lectivitats felines solen estar presents en aquests grups o quines malalties cròniques d'origen infecciós es poden trobar en els moixos adoptats de la colònia... són algunes de les qüestions que la veterinària Llibertat Real, una de les principals especialistes d'Europa en colònies felines tractarà aquest dissabte a la jornada tècnica organitzada pel Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB). L'objectiu és tractar des del punt de vista mèdic un repte sanitari i de benestar animal present en els nuclis poblacionals de la nostra societat: les col·lectivitats felines. La jornada, que està dirigida essencialment a veterinaris que duen a terme activitats dirigides a la gestió de colònies felines, tindrà lloc aquest dissabte a les 16 h a l’aula de formació del COVIB.

L’objectiu del curs, que està acreditat per la Comissió de Formació Continuada de Professions Sanitàries de les Illes Balears, és aprofundir en l’exposició dels coneixements necessaris que han de tenir els professionals que supervisen una colònia felina per poder actuar davant els diferents problemes mèdics i de salut pública que puguin aparèixer i per donar l’orientació adient als cuidadors i cuidadores de la colònia.

Una de les principals especialistes d'Europa

Llicenciada en Veterinària a Saragossa i acreditada en medicina felina per l'AVEPA, la mallorquina Llibertat Real ha orientat tota la seva activitat professional al benestar felí. És membre de l’AAFP (American Association of Feline Practitioners) i de la ISFM (International Society of Feline Medicine) des de 1996, del comitè científic de GEMFE, que també presidí, i del grup d’estudi de medicina felina de l’AVEPA.

Llibertat Real és una de les principal especialistes en medicina felina d'Europa.

Real ha fet els tres cursos de medicina i cirurgia felines de l’European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS), a Zuric, entre d’altres. Actualment fa feina a la clínica Ayavet, de Boadilla del Monte, on veu casos de primera i segona opinió de medicina felina, amb una orientació especial a les col·lectivitats.

stats