Societat 09/08/2023

El Consorci de Sòl Rústic de Menorca ha imposat 57 multes des de principi d'any

Dels deu expedients urbanístics, set comporten la restitució i sanció, i en destaca un que arriba als 487.500 euros de penalització

Iván Martín
1 min
Construcció d'un xalet a primera línia de Sant Lluís.

MAÓEl Consorci de Disciplina Urbanístic en Sòl Rústic de Menorca ha imposat, en els primers nou mesos de l'any, un total de 57 multes coercitives per incompliment d'ordres de restitució, de les 64 actes d'inspecció aixecades. Pel que fa a les restitucions efectuades, que són 31, cal destacar les sis registrades en el municipi de Sant Lluís, el més afectat en aquest sentit. Alaior i es Migjorn, amb cinc restitucions, respectivament, ocupen la segona posició en el rànquing.

D'altra banda, aquest 2023 s'han tramitat deu expedients urbanístics relacionats amb diverses infraccions i procediments de restitució. D'aquests, set comporten la restitució i sanció, i en destaca un que arriba als 487.500 euros de penalització. La resta de sancions oscil·len entre 1.380 euros i 60.000. A més, dos expedients corresponen únicament a restitució, un d'ells iniciat per la denúncia de l'Ajuntament de Sant Lluís i pendent de resolució judicial. L'altre, originat l'any 2007, es va reiniciar després de confirmar que la infracció no havia prescrit. Finalment, l'únic expedient sancionador s'ha tancat amb una multa de 1.855 euros.

La consellera d'Ordenació Territorial, Núria Torrent, ha assenyalat que el Consorci "únicament aplica la normativa" i assegura que si es detecten obres il·legals l'ens públic dependent del Consell "complirà la normativa urbanística de manera estricta, sense marge de moviment". De tota manera, ha recordat que el Pla Territorial Insular (PTI) preveu en zones rurals desenvolupar un pla especial per legalitzar els habitatges existents.

stats