Societat 14/02/2021

150.000 euros en ajudes per a les empreses i entitats que fomentin l'ús del català

Les dues convocatòries del Consell de Mallorca s'han publicat aquest dissabte en el BOIB i els tràmits per sol·licitar els ajuts es podran fer a partir de dilluns

ARA BALEARS
1 min
Gents passejant per Palma.

El Consell de Mallorca ha posat en marxa dues línies d'ajudes de 150.000 euros per a empreses i entitats que duguin a terme iniciatives que fomentin l'ús del català. En concret, aquestes ajudes es donaran per accions com, per exemple, etiquetar, posar cartells informatius o tenir les pàgines web en català, segons han explicat en un comunicat.

Així, la primera línia d'ajudes està dotada amb 100.000 euros i està destinada a empreses i comunitats de béns de Mallorca que compleixin els requisits prevists en la convocatòria; la segona és de 50.000 euros i va dirigida a entitats associatives o organitzatives, sense ànim de lucre, inscrites de manera definitiva en el registre pertinent de Mallorca. Les dues convocatòries s'han publicat aquest dissabte en el BOIB i els tràmits per sol·licitar els ajuts es podran fer a partir de dilluns.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha explicat que "amb aquesta convocatòria fomentam l’ús del català i, alhora, estam al costat dels comerços, especialment les empreses de restauració, que han necessitat i necessitaran una adaptació constant a les circumstàncies de cada moment de la pandèmia".

En aquest sentit, Busquets ha recordat que "moltes empreses han optat per prioritzar el públic local i han triat el català com a llengua vehicular en la seva publicitat, retolació i pàgines web". Així doncs, amb aquestes dues línies, aquestes empreses podran recuperar part de la inversió que varen fer.

stats